Categories
Blurs

Homeland Security, de trots van Amerika

Na 9/11 veranderde Amerika in een burcht waar paniek en angst de levenstijl werd. De entiteit die dit moet controleren is Homeland Security. Wat een prachtige uitvinding. Men zegt nu voor u wanneer u in paniek moet verkeren en wanneer u rustig op u terras op u banjo kan tokkelen. Deze mensen zorgen voor de veiligheid van de Amerikanen. En dat doen ze zeker en vast. En goed. En grondig. Zo hebben de goede mensen van dit departement weer eens Amerika van de grote terroristen gered door een speelgoedverkoper een bezoekje te brengen. Kan het onschuldiger? Die winkel waar je als kind (kind? Nu nog!) binnen MOEST als je er langs kwam. Wel jongens en meisjes, groot gevaar schuilt overal en Homeland Security kwam “to the rescue”.
2 agenten kwamen binnen en toonden hun badges aan de uitbater. De man bibberde uit zijn vel. De grote bewaarengel van Amerika komt voor officiĆ«le zaken langs. Hoe reageert u? De agenten vroegen achter een product genaamd “Magic Cube”. Ik zie het zo voor mij. De arme speelgoedman die niet achter zijn toog naar het product wou grijpen. De agenten zouden kunnen vermoeden dat hij naar een geweer greep! Plop plop plop. 2 in het hart, 1 in het hoofd. Exit Speelgoedman. Maar nee zo ging het niet. De man antwoordde dat hij dat inderdaad verkocht.
Wat bleek nu? Magic Cube was volgens de agenten een illegale versie van de voor ieder wel bekende Rubik’s Cube en dit moest uiteraard onmiddelijk verdwijnen.
Ja dames en heren, weer een heldhaftig optreden van de ridder op het witte paard. Wat zou Amerika zijn zonder.

Oh, nog 1 ding wel. Het patent op de Rubik’s cube was verlopen, het kon dus niet illegaal zijn. Klein foutje, moet kunnen.