Categories
Film

Matrix niet van Wachowskis

Na een 6-jaar durend conflict heeft Sophia Stewart gelijk gekregen. Deze vrouw, waar niemand ooit van gehoord heeft zal binnenkort haar bankrekening zomaar even met 2,6 biljoen dollars zien verhogen. U leest het goed. Mevrouw Stewart heeft namelijk een rechtzaak gewonnen tegen Warner Brothers, de Wachowski Brothers en Joel Silver. Waarover? Over Matrix I, II, III en Terminator I, II en III.

In de jaren 80 waren de Wachowski Brothers opzoek naar verhalen. Sci-fi werken. Sophia Stewart reageerde op de advertentie en stuurde haar werkje genaamd “The Third Eye” dat door haar gecopyright was in 1981. Toen ze naar The Matrix ging kijken herkende ze wel veel van haar eigen verhaal en trok in 1999 naar de rechtbank. Stewart kende veel tegenwind, voornamelijk vanuit de wereld van de Matrix-fans waar de topic ook fel bediscussieerd wordt. Velen staan zeer sceptisch tegenover het verhaal omdat dit een vrij groot ding is dat blijkbaar totaal geen media-aandacht heeft gekregen. Waarom? Dat vertelt Sophia zelf:

The reason you have not seen any of this in the media is because Warner Brothers parent company is AOL-Time Warner… this GIANT owns 95 percent of the media