Categories
Blurs

Megafog

Op verschillende plaatsen wordt gesproken over een collectieve blog. De blog van De Standaard heeft het over een “Vlaamse Megablog“.

Als u mij vraagt of ik wil meewerken: Tuurlijk. (Hoewel ik betwijfel dat ze dat aan mij gaan vragen.)
Of het gaat lukken? Dubbeltje op zijn kant. Er worden vergelijkingen gemaakt met de schocklogs in Nederland. Dit zijn helaas appels en peren. NU zijn dat appels en peren. Het kan uiteraard veranderen en zulk een collectief kan een aanzet zijn. De Morgen contacteerde Dominiek en nu blijkt er al een releasedatum vast te liggen: 1 April. Dit wordt ook niet tegengesproken door Dominiek die wel enkele nuances maakt op het artikel.

Ik heb bij deze dan ook een aankondiging (als we dan toch allemaal gezellig bezig zijn). De laatste weken staat er zulk een collectief blogje in de stijgers. Wel een nuancering: het gaat enkel en alleen over films. Het is maar dat u het allemaal weet. De site vertoont nog enorm veel kinderziektes en is eigenlijk nog niet klaar om “live” te gaan maar iets zegt mij dat ik dit beter al bekend maak. Meer hierover ongetwijfeld later.

Maar wat gaat nu die blog zijn? Bloggers die nu samen op 1 blog werken? Waarin ligt het onderscheid met hun eigen blog dan? Of wordt het een nieuwe WZL of PureeSoiree? Of gaan ze echt voor een schocklog? Ik las ook ergens de term “Vlaamse BoingBoing”? (Dat ben ik! :p)

Nee serieus, was het maar al 1 April…