Categories
Blurs

Panic PIN

HalfBakery is een site waar mensen hun creatieve geest de vrije loop kunnen laten gaan en elk al dan niet briljant idee er kunnen opsmijten om zo een verdict te krijgen van de vele bezoekers. En soms kom je wel leuke dingen tegen. Bijvoorbeeld de Panic PIN.

Waarschijnlijk kun je bij het lezen van de titel al weten over wat het gaat. En dat is ook het leuke. Het zijn die kleine voor de hand liggende ingevingen die het vaak het hoogst scoren.
Het idee zegt dat elke bankkaart een tweede PIN-code zou moeten hebben voor het geval de gebruiker wordt bedreigd. Als je dan bij de geldautomaat een loop onder je neus krijgt, kan je de tweede PIN gebruiken waardoor hulpdiensten gecontacteerd worden. Als uitbreiding zou het dan ook mogelijk zijn dat het geld dat er dan uit de automaat komt op een of andere manier gemarkeerd is.

Heeft zijn pro’s en con’s zoals alles maar ik vind het persoonlijk wel niet zo heel slecht. Buiten het neveneffect dat de misdadigers misschien nog harder gaan optreden. Of niet.