Categories
Disney Film

Disney vond Toy Story maar niets

Toy Story is het debuut van animatie-huis Pixar en viert het 10-jarig bestaan van de film. Omdat het contract met Disney toch zo goed als ten einde is (het is nog even wachten op die laatste, Cars), besloten ze wat te praten over die Disney. Blijkt dat Disney de eerste versie die John Lasseter en de zijnen hadden klaargemaakt maar neits vonden. De bazen bestookten hen met suggesties en aanduidingen hoe ze het beter konden maken, maar toen ze met de nieuwe versie afkwamen verliet Disney het project omdat er geen brood in gezien werd. Na veel gelobby kregen ze de kans nog een nieuwe versie te maken. Ze grepen terug naar de eerste versie, smukten het een beetje op en, rara:

And, naturally, when they screened the new version, Disney execs loved it. There’s your corporate minds at work: First they screw it up and hate it, and then don’t even realize that they’re watching what they hated in the first place.

Benieuwd hoe Pixar het op eigen benen gaat doen, en misschien nog benieuwder hoe Disney het gaat doen zonder Pixar, zeker nu zij ook volop voor de CGI-kaart gaan.