Categories
Blurs

Katrina

On the fly blogging over de CNN coverage van Katrina:
17u49: Ik stop ermee :p

17u27: Wist u al dat de olie duurder is geworden door Katrina?

17u23: CNN herhaalt hoe sterk hun technologie is dat ze gebruiken voor dit verslag. Op dat moment valt het oortje van de vrouw in de studio uit haar oor. Dat van de man in de orkaan blijft echter in… Sterk inderdaad!

17u19: CNN roept op om te bellen en uw verhalen en gevoelens mede te delen over deze storm. Spontaan ontstaat volgend gesprek in mijn hoofd. “Yeah man, I mean, this really sucks… Hurricanes and shit… man…” – “Do you think terrorists are behind this?” – “Definately! I mean… You know?”

17u10: Man… die… slechts… 1… woord… per… second… kan… uitspreken… omschrijft… wat… iedereen… ook… op… beeld… kan… zien: Regen en vallend debris.

17u05: En toch zie je reporters verslag uit brengen, 2 meter wegvliegen, terugkruipen en verder verslag brengen.

17u01: Katrina is ondertussen van sterkte 4 naar sterkte 3 gebracht (America heeft ook voor alles een soort gevaren-level).

16u20: CNN besluit er even uit te gaan en wereldnieuws te brengen (dat waarschijnlijk zal bestaan uit het bericht dat de olieprijs gestegen is door… Katrina).

16u19: CNN laat ons weten dat dezelfde technologie hier wordt gebruikt als bij de invasie in Irak om verslag te geven. Yeah…

16u13: Biloxi lijkt nu het hardst geraakt te gaan worden.

16u07: New Orleans is er bijna vanaf en mag blijkbaar van geluk spreken aangezien de orkaan een lichte wending heeft gemaakt.

15u59: Reporter stelt 12-jarig zoontje gerust dat thuis aan het kijken is. Hoog VTM-gehalte…

15u42: Een reporter met Jim Carrey-trekjes staat verslag te brengen vanuit Mississippi waar de brokstukken hem rond de oren vliegen. And I think he likes it! Uiteraard vertellen ze hem maar al te graag dat er binnen een half uur een veel ergere vlaag zijn kant op komt.

15u34: Mississippi rivier al tussen de 3 en de 4,5 meter gestegen.

15u30: Groot stuk van superdome dak weg.

15u25: Naast de uitgeregende CNN reporter in groene regenjas verschijnen 2 jongeren in t-shirt, brede grijns op het gelaat…

15u19: Katrina komt aan. Het oog is nog niet bij Louisiana en toch zijn palmbomen aan het breken en daken aan het wegvliegen.