Categories
Blurs

Blogium revisited

Sinds een tijdje check ik Blogium terug geregeld. Enkele bedenkingen die ik me maak:

  • Blijkbaar zijn 2 linkers genoeg om in de lijst voor te komen. Dit zegt waarschijnlijk meer over de Belgische Blogosfeer dan over Blogium.
  • Blogium is ook handig om patronen te ontdekken waar sommige bloggers hun mosterd halen. Zeker als je weet , en ik hoop dat ik hier juist zit, dat de eerste die een topic (of link eigenlijk) vermeldde achteraan in de lijst verschijnt.
  • One.point.zero blijkt Blogium te kunnen sturen. Diens links tellen blijkbaar dubbel, en voortgaande op mijn eerste punt geeft dit dus een entry in Blogium voor bijna elke link die daar wordt gelegd.
  • Er worden, denk ik, geen updates gedaan op wie CC-licenses heeft en wie niet.
  • Ik bedacht me juist dat Blogium en Blogmap een fijne samenwerking zouden kunnen vormen. Blogium kan aan de hand van die database een subsectie per provincie vormen.

Blogium is, ter info, een dienst ontworpen door LVB en houdt de Belgische blogosfeer in de gaten om zo de nieuwste buzz-es weer te geven.

UPDATE: Blijkbaar is het dubbel voorkomen van One.Point.Zero plotseling verholpen. Zonder dank LVB, zonder dank.