Categories
Blurs

Barbados – Grenada

Onlangs ging het hier in de cafetaria over voetbal. God weet waarom, ik ben het al lang vergeten. Het ging in ieder geval om een bizar geval en dat deed mij aan een extreem bizar geval terugdenken, namelijk de legendarische match tussen Barbados en Grenada. Eerst en vooral, dit is een waar gebeurd verhaal, zo gek kan ik ze zelf niet bedenken.
Even kort samengevat: Barbados moest met 2 doelpunten verschil winnen om naar de volgende ronde te kunnen gaan. Het stond 2-1 en Barbados zag geen kans meer om te scoren. Nu was er een bizarre regel die zei dat, mocht het op penalties aankomen, dat de winnaar van die penalties eigenlijk een 2-0 zege krijgt. Dus, dacht Barbados, dan scoren we maar in eigen doel en maken het een gelijkspel! Dat deden ze, maar Grenada was niet dom en ging het spelletje meespelen. U kan al raden dat dit een fantastische wedstrijd was om als toeschouwer te beleven.