Categories
Actueel

Don't mess with H4X0RS

MadiganDefcon, het jaarlijkse feest van de Hackers heeft een gebruikelijke traditie: “Spot The Fed”. Hier trachten de hackers de FBI, CIA, whatever agenten te spotten op het event. Niet dat deze agenten het erg vinden gespot te worden, ze zijn er enkel om een beetje mee te zijn met de nieuwste hackers-technieken. Het “spelletje” is dus van goede wil. Dit jaar, echter, werd het spelletje lichtjes anders: “Spot the Undercover Reporter”. En het was menens.

Dateline NBC heeft iets dat heet “To Catch A Predator”. Meer info over deze show kan je hier vinden, maar het komt neer op verborgen camera journalistiek. Zo werd producer Michelle Madigan op onderzoek gestuurd naar DefCon. Jammer genoeg voor NBC heeft ook DefCon een mol bij hen zitten, en wisten ze dus vrij snel dat er iemand op het event aan het filmen was, wat tegen de regels is.

Gevolg? Een foto van de mol op elk scherm en een oproep haar op te sporen. Ze was echter snel weg, gevolgd door vele camera’s. De jager werd dus even opgejaagd wild. *grin*