Categories
Actueel muziek

Revolutie

Volgens mij komen we dicht (of zijn we al) bij een kleine revolutie. De platenlabels krijgen blijkbaar een probleem, als we merken dat niet alleen Radiohead zich heeft losgetrokken, maar nu ook Nine Inch Nails. Trent Reznor schrijft:

Hello everyone. I’ve waited a LONG time to be able to make the
following announcement: as of right now Nine Inch Nails is a totally
free agent, free of any recording contract with any label. I have
been under recording contracts for 18 years and have watched the
business radically mutate from one thing to something inherently very
different and it gives me great pleasure to be able to finally have a
direct relationship with the audience as I see fit and appropriate.
Look for some announcements in the near future regarding 2008.
Exciting times, indeed.

Radiohead heeft nu ook hun nieuwe cd op het net gezwierd via hun website en laten het toe mensen zelf een bedrag te kiezen voor hun werk in digitale vorm. Verder is er ook een speciale, fysieke editie te krijgen voor een vast bedrag waarvoor het blijkbaar storm liep en loopt.

Twee iconen die zich dus lostrekken. Uiteraard is dit gemakkelijker als je al een gevestigde waarde bent, maar tegenwoordig kan je op MySpace toch ook al voor een revelatie zorgen. Ik zie ook nog een belangrijke rol voor radiozenders weggelegd om meer dan ooit als (meer vrije) gids te functioneren.

Exciting times, indeed, Mijnheer.