Categories
Games

Kane & Lynch: Dead Man

Dat is de titel van een spel. Een computerspel. En er is nogal wat te doen rond dit spel. Niet zozeer over de kwaliteit, maar eerder om de rare dingen die er gebeuren.

Eerst was er het ontslag van Jeff Gerstmann bij Gamespot. Elf jaar in dienst en zijn ontslag wordt op vele plaatsen in verband gebracht met deze zeer negatieve review over het spel in kwestie (die trouwens om een of andere reden niet meer op Gamespot te vinden is). Uiteraard ontkent Gamespot in alle kleuren en geuren dat het er iets mee te maken heeft, maar details over de echte redenen van het ontslag willen ze ook niet kwijt.

Maar er is meer. Zo zetten ze op de site van het spel scores die bepaalde bronnen zogezegd aan het spel gegeven zouden hebben, zoals wel meer gebeurd. Maar die blijken echter veel positiever dan er in de werkelijkheid gegeven is aan het spel! Zelfs Kotaku blijkt zo gebruikt te zijn. Waar rook is, etc.

Wat er waar is en wat niet, ga ik in het midden laten. Zeker over de kwaliteit van het spel, kan ik zelfs niet over oordelen. Een ander feit is wel dat Eidos nu een enorme taak ligt te wachten om hun imago te herstellen.

Kotaku heeft ook nog een paar diepgaandere punten, zoals een reactie van iemand die, volgens hemzelf, bij Gamespot werkt.