Categories
Events muziek

Werchter 2008: Dag 3

Ook deze morgen besloot de zon mij vervroegd uit de tent te jagen. Ach, al bij al niets wat een douche niet kan oplossen. Trouwens, beste vrienden, jarenlang heb ik vastgehouden aan het imago: Er wordt niets gewassen buiten de tanden. Maak niet dezelfde fout, een douche nemen op de camping is wonderbaarlijk. Na de douche en de spek met eieren richting heilige wei waar ook vandaag weer een onverwachte extra: Galactic. Niet dat het met volle concentratie gevolgd kon worden, twee dagen eisen al serieus wat tol. Maar ik heb me zeker niet verveeld tijdens hun optreden. Kan natuurlijk ook altijd aan het gezelschap hebben gelegen.
Ik wist niet dat die mannen van MGMT zo jong waren. Echt jammer dat de mannen zo vroeg op de derde dag kwamen, een tijd dat ik liever nog wat bijslaap. Toch, wat ik hoorde klonk niet slecht (Hoe vet en uniek is Electric Feel niet?). Binnen de Marque gaan staan: willen maar niet kunnen. Zeer jammer. Volgende keer beter!
BTW: Ik denk niet dat ik hoef uit te melden dat ik Gossip heb gemist, toch?
Maar een uurtje later was ik veel fitter en kon ik me wel naar de tent begeven. Daar stond namelijk een van de optredens van de editie te wachten: Band of Horses. Ik kan niet meer zeggen dan: de verwachtingen waren hoog en ze werden meer dan ingelost. Er zijn er niet veel die ze dat nadoen. Kopen die CD, niet twijfelen (en weer dat t-shirt probleem, dju toch).

bandofhorses

Hoeveel keer heb ik Editors al gezien, een zeer moeilijke vraag. Maar ze blijven wel keer op keer een puike prestatie neerzetten. Respect!
Vrienden, juicht! Kings of Leon waren zowaar geweldig! Derde keer, etc!
U heeft misschien in het verslag van de vorige twee dagen een trend ontdekt, de derde laatste artiest heeft het vlaggen. Ik kan u wel zeggen dat Ben Harper toch net iets beter klonk dan die anderen tijdens het eten.
Als je mij vraagt wel feestje ik met enorm veel spijt heb gemist, dan is het wel dat van Gnarls Barkley. Maximum score bij Humo, is heb er nog geen enkele andere gevonden. Maar ook hier weer was het alternatief niet slecht. Eerlijk: ik had schrik dat het hoofdpodium geen goeie zaak zou zijn voor Sigur Rós. Ik was verkeerd en daar zeer blij om!
Radiohead kan bij mij niets verkeerds doen. Je zou je kunnen afvragen of ze wel een slecht optreden kunnen geven. Een prachtige afsluiter van de voor mij beste dag van Werchter 2008.

WINNER: Band of Horses, Band of Horses en nog eens Band of Horses!
LOSER: De Schuer, omdat hij de Gnarls tegenover Sigur Rós heeft gezet.