Categories
Blurs

Verhaalstructuur

De laatste dagen heb ik liggen sleutelen aan de les die ik deze namiddag zal geven aan het KHLIM, meer bepaald aan studenten van de Nieuwe Media en Design Academie. Hoewel ze daar al flink ondergedompeld zijn in Digital Storytelling, keer ik in deze les terug naar een basis: The Hero’s Journey. Ik zeg er gerust bij dat mijn les vooral gebaseerd zal zijn op Vogler’s The Writer’s Journey en Campbell’s The Hero with a Thousand Faces. Hopelijk volgt er een leuke discussie.

De presentatie is gemaakt in het enorm leuke Prezi, een tool die ik zeker en vast meer ga gebruiken (zij die dit in de feedreader niet zouden zien, het is terug te vinden op http://bit.ly/verhaal).
Misschien geef ik ze in speedtempo ook eens op een of andere barcamp.

4 replies on “Verhaalstructuur”

Zeer mooi in elkaar gezet. De eerste keer dat ik bewust zoveel theorie over ‘verhalen’ (zowel als werkwoord dan als zelstandig naamwoord). Doet me beetje denken aan een paar boeken die ik ook thuis heb liggen over speltheorie of hoe maak je een leuk spel.

Als je nog van die dingen hebt mag je ze altijd met ons delen!

Eh, eentje weet ik nog van buiten: A Theory of Fun van Ralph Koster. Ik zou nog eens moeten zien welke nog in mijn boekenrek steken :)

Comments are closed.