Categories
Events

Bridgeburners

Terug thuis na enkele inspirerende dagen, mijn hoofd zit vol gedachten, ideeën, todo’s and what not. Je mag uitgebreidere posts van LeWeb zeer binnenkort verwachten, de notities liggen klaar om verwerkt te worden.

Een van de dingen die ik alvast wou meegeven is iets dat de grote Gary Vee (de man achter wine library tv en ook op twitter) gisteren op LeWeb deed. Loic verbeterde hem toen Gary sprak over de ‘conference’ LeWeb en zei dat het hier om een ‘community’ ging. Gary, in minder dan een seconde, diende hem van repliek: ‘Als het om een community gaat, waarom is hier dan geen Q&A?’

Kijk, buiten dat het nagel op de kop was (en snel), was het ook opbouwend. Gary zette Loic vast door met een opbouwend argument te strijden. Keyword hier, uiteraard, is ‘opbouwend’.
Ik kan er kort over zijn: ik krijg het schijt van mensen die enkel afbrekend werken en denken en jammer genoeg kom ik er steeds meer tegen (of ik let er gewoon meer op door mijn groeiende ergernis).

Zo’n negatieve houding, zonder bijdrage, zorgt voor het verbranden van bruggen. En het is op zich niet slecht, je kan dit doen, maar dan zorg je er best voor dat je friggin’ awesome bent. Dat je op jezelf voor zo’n enorme bijdrage zorgt dat het compenseert. Want daar draait het om: bijdragen.

Stap 1: naar mezelf kijken. Weer een puntje om op te letten.