Categories
Game

Spent

imageSpent is een online ‘spel’ dat de mensen in de USA wil wakker schudden en wil laten zien hoe moeilijk iemand met weinig middelen het heeft.

Het is eenvoudig: Je begint de maand met $1000 en de bedoeling is rond te komen. Je zal een aantal situaties tegenkomen die best realistisch zijn en je geld zullen kosten of opbrengen. Keuzes, en geen gemakkelijke.

Als Belg zullen sommige van deze dingen raar overkomen, je zal keuzes moeten maken die wij niet hebben. Het spel is ook voor ons, buitenlanders, dus goed om eens te spelen. Al was het maar om te zien hoe het er daar aan toe gaat. Wie weet denk je daarna anders over de problemen die we hier hebben (pas op, wij hebben er ook, maar perspectief is belangrijk).

Spent is gemaakt in opdracht van Urban Ministries of Durham en helpt in Durham mensen in nood.