Categories
Event

Mode en tech openen LeWeb

LeWeb 11 @ Les Docks Paris

Ik krijg niet vaak een interview met een mode icoon te zien en als ik er al een zie, dan liefst eentje zoals nu: in een totaal andere context dan normaal. Karl Lagerfeld blijkt een tech man te zijn. Zelf zegt hij enorm te houden van moderne technologie, maar zijn stijl verraad dat het niet eenvoudig is om aan te passen aan al dat nieuw geweld. Zo draagt Lagerfeld 4 iPhones met zich mee om contacten te kunnen onderscheiden. In zijn koffertje waren ook nog 3 van zijn honderd iPods te vinden. Elke iPod bevat een playlist en is van een sticker voorzien waarop staat wanneer hij de compilatie maakte. Het is een beetje als een cd branden neem ik aan.

Karl tekent graag op een van zijn 30-40 iPads (waarom hij er zoveel nodig heeft weet ik niet). Zo liet hij een portret van Jobs zien die hij diezelfde ochtend had gemaakt en maakte hij er eentje van zichzelf op het podium. Na een paar technische problemen zoals het scherm niet getild krijgen, zijn pen die niet werkte op het tablet, …

Toch lijkt het geforceerd. Denk ik dat hij zot is van de nieuwe tech? Jazeker. Maar zijn ongeduld bij de technische problemen met de iPad verraad dat Karl volgens mij enorm veel geholpen wordt bij het gebruik van zijn gadgets. Het zou me niet verbazen dat de iPod compilaties door medewerkers gemaakt worden. One more thing: Karl doesn’t do mail.

Karl blijkt ook een man van onliners. Een greep:

  • Time is not for sale
  • I like the past but I like the present even better
  • One thing does not have to kill another (over papier)

De aankondiging was dat hij samen met Net-a-porter een exclusieve online kledinglijn zal lanceren op karl.com. Met daarbij uiteraard integraties naar verschillende sociale netwerken in de hoop ene heuse ‘Karl’s Cult’ te creëren.

De aankondiging was een van de eerste in een lange rij die er op LeWeb dit jaar werden gedaan. Meer daarover in een volgende post, maar blijkbaar is deze aankondiging toch niet zo nieuw of exclusief. Op Weekend Knack werd hierover bijvoorbeeld al gesproken in oktober.

Pic door @jibees voor @leweb