Categories
Game

Ingress

Google lanceert een game: Ingress. Een weekje geleden verscheen plotseling deze ‘trailer’:

Nu weten we meer:

Not a game? You’ve got my attention, Google. Dit is een project van Niantic Labs, een subdivisie bij Google die ontstaat is uit Keyhole, het bedrijf dat uiteindelijk Google Earth bracht. Geïnspireerd door Geo-caching, wilden ze een spel ontwikkelen waar spelers real-life domeinen trachten te veroveren door een virtuele laag erover heen te trekken die zichtbaar is via je smartphone.

Uiteraard is het in eerste instantie beschikbaar in Google Play, een iOS versie zou er binnen enkele maanden aan komen.

Leuk is dat, in tegenstelling tot soortgelijke location-based territorium games, er ook oog is voor verhaal. De trailer geeft een Fringe-achtige sfeer en twee teams zullen het tegen elkaar opnemen: The Enlighted vs The Resistance. Can’t wait to get my hands on this one, but…

  • Invite only (typisch)
  • US only? Hoop van niet.