Categories
Events Film

European Nature Film Festival

Dankzij mijn werkgever heb ik de slotavond van het European Nature Film Festival mogen meemaken. Het event is zoals het klinkt: een filmfestival voor natuurfilms. Ik zie u in gedachten al fronsen en ja, ik begrijp het. Maar zij die mij wat kennen weten dat ik spring als ik het woord “film” hoor. Dus toen er een mailtje rondging dat er VIP tickets werden uitgedeeld voor een filmfestival, antwoordde ik zonder nadenken.

Hoe grappig het moge klinken, zo leuk was het. Het begon al bij de lobby waar alle kandidaten voor “Vogel van het Jaar” voorgesteld hingen. Achteraf bleek, jammer genoeg, dat die avond de winnaar bekend ging gemaakt worden dus stemmen hielp niet meer. Met spijt in het hart vernam Kraist dat niet de pestvogel, waarvan Kraist zeker was dat deze het zonder moeite ging winnen, maar de ijsvogel de hoofdprijs had binnengesleept. Onder de inleiding van een presentator zoals er meer zouden moeten zijn, kregen we de eerste van de twee films die die avond op het menu stonden te zien: With Beak And Claw. Deze prachtige film over… vogels won vorig jaar de “Best Film” award. Na de pauze waarin hapjes, wijn, schuimwijn en dergerlijke gretig in de VIP-lounge werden uitgedeeld, kregen we de winnaar van de publieksprijs van 2003: The Hare and The Sun. Dit was een veel toegankelijkere film voor het algemene publiek en het was dus niet verwonderlijk dat deze film de publieksprijs had weggekaapt. Dit alles werd gevolgd door de bekendmaking van de winnaars van dit jaar en afgerond met nog meer hapjes en drank.

Ik weet het, u gelooft er geen knars van dat dit leuk was, maar u had er maar moeten zijn :)