Categories
Linkdump online

The Grey Album

Een tijdje geleden had ik het over The Kleptones. Het blijkt een rage te zijn dat “mashen”. Nu is er ook The Grey Album. Aan de hand van de naam kan je al wel ergens uit afleiden welke muziek er gebruikt is. Inderdaad, (en David let op) The White Album van The Beatles en The Black Album van Jay-Z zijn door elkaar gehaald door DJ Danger Mouse. Er blijkt zelfs een video van te zijn maar die heb ik zelf nog niet bekeken.

Heel het mash-up gebeuren kent ferme tegenkanting van de muziekindustrie. Zowel de artiesten, die de muziek bewerkten en gratis downloadbaar aanboden, als (re-)bloggers die ernaar verwezen kregen de zogenaamde “cease-and-desist” van de recordlabels. Hierop wordt dan weer gereageerd in de online gemeenschap. Er wordt opgeroepen muziek massaal te bewerken en aan te bieden op het net. Hij belooft how-to’s.