Categories
online Tech/Science

Tech voor bij de koffie

Een goeiemorgen,
Even een gebundelde post over alles wat zowat met tech te maken heeft.

CNET zet een voorbeeld voor alle nieuwbronnen imho. Zij ondersteunen nu track- en pingback op al hun nieuwsberichten. Nu is CNET niet echt een snelle site in mijn ervaring dus ik hoop wel dat dit niet nog meer effect gaat hebben op hun response-time.

Ook op CNET kan je lezen dat er een bug zit in de Java JRE/SDK plug-in. Deze plugin wordt door vele browsers, ja zelfs de vuurvos, gebruikt en is slecht nieuws voor zowel Windows als Linux gebruikers . Via Javascripts zou er dus een hack kunnen plaatsvinden. Sun heeft al een patch uitgebracht.

Er is een demo filmpje voor TV-B-Gone, een aparaatje dat zowat alle types van tv-toestellen kan uitschakelen. Blijkbaar zou het ook mogelijk zijn je iPod hiervoor te gebruiken. In het filmpje krijg je hierover ook uitleg.

Celebs hebben een moeilijk leven. Constant achterna gezeten worden door paparazzi… Wel, een oplossing voor deze mensen is in de maak. Een badge zou het voor electronische camera’s onmogelijk maken kiekjes te kunnen nemen. De software in de camera zou automatisch de foto “blurren”. Ik zou toch nog niet teveel hoop opbouwen als ik u was Mevrouw Beckham.

Onze noorderburen komen geregeld verrassend uit de hoek. Op alle vlakken. Dit project nodigde Amsterdammers uit een “trace-unit” (PDA met GPS) te dragen om zo in kaart te kunnen brengen welke wegen de Nederlanders in de stad afleggen. Real-time wordt er dan een stadskaart weergegeven.

Als afsluiter wou ik u nog graag “The 46 Best-ever Freeware Utilities” meegeven.

Geniet nog van u kop koffie.