Categories
Lifelog

Blogwars

De tijdbom staat op springen. De recente talks over de collectieve blog (zie iets vroeger op de dag vandaag) bracht veel media-aandacht met zich mee.
Hierbij werden de top 5 blogs van Vlaanderen op een rijtje gezet in De Morgen. Eerst en vooral vind ik het al bijzonder straf dat er een top 5 kan samengesteld worden als je even nadenkt over wat een blog is. DenDerde, die trouwens samen met bv Polskaya op veel meer sympathie en respect kunnen rekenen van mij dan enkele in het lijstje van De Morgen, reageert heftig.

Ligt het aan mij (zoek ik er teveel achter of zoek ik sensatie) of beginnen er twee partijen te ontstaan in de Vlaamse Blogosfeer? Favoriet doelwit blijkt LVB te zijn, waardoor we al 1 van de partijen bij naam noemen, die bij elke post meer en meer zowel sympathie als tegenwind krijgt.

Voor de lezers van blogs:
Er wacht ons nog een fijne tijd denk ik. Op dit ogenblik blijft het nog vrij beschaafd en worden er slechts sporadisch namen genoemd. Als dat dan al voorvalt, gaat de wind na een tijdje weer liggen. Maar zal dit blijven duren? Zal het niet tot een punt komen waarop er echt apen uit de mouwen komen en het kakken echt kan beginnen?

Het Vlaamse Blogwereldje was saai maar ik denk dat er verandering in gaat komen!

En voor zij die zeggen dat ik ook maar eens kleur moet bekennen:
Hoewel ik misschien een van de jongste blogjes ben in het wereldje, sluit ik mij aan bij de oude rotten die zeggen dat bloggen iets is dat je gewoon doet en voor de rest van niets iets aantrekt. Het is iets dat jij wil doen, niet iets dat je moet.
Niet. Iets. Dat. Je. Moet.

UPDATE: De Morgen heeft ook Pollemans kwaad gekregen.