Categories
online Tech/Science

Google Nieuwtjes

De bewoners van Googleplex zijn terug van hun gemeenschappelijke vakantie in de sneeuw en zijn er weer volledig klaar voor. Tijd voor wat press-releases dus.

Google heeft 1800 marketing en sales mensen laten overvliegen om hen te briefen over de volgende stap inzake AdWords. De zoekgigant gaat namelijk een API releases voor AdWords.

Ook vers van de Pers: Google Video. Nee, deze zoekt niet door videobeelden maar is wel een zoekfunctie special gericht voor TV programma’s en transcripts. Google is begonnen met het opnemen van de programma’s die op TV verschijnen maar er is niet geweten hoeveel kanalen ze juist volgen. Bij het zoeken krijg je wel screenshots wat sommigen doet dromen van kleine videoclipjes.

Dan ook nog dit geruchtje: Google wil gebruik maken van alle ongebruikte optische kabels die overal ter wereld zomaar liggen om een VoIP netwerk uit te bouwen, een soort telefoon netwerk over het Internet (even concureren met Skype dus).