Categories
muziek

R.E.M. in het sportpaleis

Gisterenavond, zoals Dominiek, naar R.E.M. gaan kijken. Ik had deze mensen een 5tal jaar geleden op Werchter mogen bezigzien in de gietende regen alwaar het al een magisch moment was. Michael Stipe was daar vanvoor op het podium komen staan zodat ook hij kletsnat werd en is toen “Have You Ever Seen The Rain” van de Creedence Clearwater Revival beginnen zingen met zijn hand in de lucht waarop het woord “RAIN” te lezen was.

Het optreden was voor mij perfect. De groep wisselde nieuwe, zeer goede nummers (echt, probeer het nieuw album, als je hun oude nummers goed vindt zal dit je ook smaken) af met oude getrouwe. Ook Michael Stipe is niet vreemd van wat tegenwoordig een verplichting lijkt als je als groep komt optreden in Europa: Bush-bashing. Ik ben dat kotsbeu, werkelijk. Vorige zomer zat elke groep, Amerikaanse nog het meeste, te prediken hoe zeer zij niet akkoord zijn en hoe hard ze Bush haten. Ik begrijp volkomen dat je je zo voelt (duh) maar wanneer het op een verplichting begint te lijken moet je ermee kappen.

MAAR… Michael Stipe deed dit op de manier zoals het hoort. Hij zei dat hij van Amerika kwam, dat de groep het niet akkoord was met hoe de huidige regering de dingen aanpakt, en dat de volgende twee nummers een aanklacht zijn. De twee daarop volgende nummers werden op de schermen ondersteund door de teksten waardoor iedereen zachtjes kon meezingen. Dit gaf werkelijk een kracht. Gert vertelde mij direct na het tweede nummer hetgeen hier nu staat en dus hetgeen ik ook aan het denken was.

Nog zo een puntje dat me deed ervaren hoe… goh, hoe moet je het zeggen,… Goed, sterk, integer deze groep wel is kwam Michael Stipe in naam van alle groepsleden het voorprogramma aankondigen en verwelkomen. Dit is voor mij de eerste keer dat ik een groep/zanger/wat dan ook dat zie doen!

De lead singer van de band blijkt een fan van Antwerpen te zijn. Ok, zoiets zeggen is ook zoiets als een must-do voor artiesten maar sommigen, zoals deze, slagen er toch in zeer geloofwaardig over te komen. Michael was aan het spreken over onze urban kunst-cultuur die hij zeer kan smaken en noemde Antwerpen zelfs zijn maitresse. Wat hij zei over de kunst werd een beetje bijgestaan door een beller deze morgen bij Wim Oosterlinck op StuBru. De persoon in kwestie was niet naar het concert kunnen gaan maar wist wel te zeggen dat hij Stipe zondag in het fotomuseum van Antwerpen had gezien.

R.E.M. was geweldig en ik hoop dat u er ook was. Indien dat niet zo is kan je ze deze zomer op Werchter nog te zien krijgen.

12 replies on “R.E.M. in het sportpaleis”

Ik was er ook … maar zonder littl’Q. Wel met Big Q. Het is lang geleden dat ik nog zo genoten heb van een concert. Het is voor mij trouwens heel vreemd dat ik zoveel nummers kende. Op een paar na heb ik ze allemaal op cd. Mij niet gezien? Ik heb een Michael Stipe kapsel inclusief schaduwbaardje, maar zonder superhero maskertje. Stond vooraan tegen het podium. Moest van Big Q :-D

There’s always a Q in the house ;-) Heb ook intens genoten van heel het optreden. Mijn allereerste R.E.M.-encouter was via MTV met hun videoclip van Popsong 89. Tevens ook mijn eerste encounter met MTV. Ben wel aan R.E.M blijven plakken, maar niet aan MTV !!

Kan ik helaas niet naartoe omat de neef van mijn schatteke dan trouwt. Misschien bepaalde dagen wel, we zien wel. hangt wa van het programma af.

Ik was er ook … maar zonder littl'Q. Wel met Big Q. Het is lang geleden dat ik nog zo genoten heb van een concert. Het is voor mij trouwens heel vreemd dat ik zoveel nummers kende. Op een paar na heb ik ze allemaal op cd. Mij niet gezien? Ik heb een Michael Stipe kapsel inclusief schaduwbaardje, maar zonder superhero maskertje. Stond vooraan tegen het podium. Moest van Big Q :-D

There's always a Q in the house ;-) Heb ook intens genoten van heel het optreden. Mijn allereerste R.E.M.-encouter was via MTV met hun videoclip van Popsong 89. Tevens ook mijn eerste encounter met MTV. Ben wel aan R.E.M blijven plakken, maar niet aan MTV !!

Kan ik helaas niet naartoe omat de neef van mijn schatteke dan trouwt. Misschien bepaalde dagen wel, we zien wel. hangt wa van het programma af.

Comments are closed.