Categories
Blurs

Het Eiland virtueel

De tweede reeks van Het Eiland brengt veel online activiteit met zich mee. Uit alle afleveringen blijken meer en meer dingen te ontstaan die in de onlinewereld verder gaan daar waar de aflevering stopt. Zo kon je de email van Bucky gebruiken, kun je je eigen identikit samenstellen en is, zoals ik al kwam te zeggen, nu de voicemail van Alain’s nieuwe GSM te bereiken.

Dit fenomeen werd al eerder aangehaald door bijvoorbeeld de film AI van Spielberg. Dit ging wel verder aangezien er een heel spel ontwikkelde dat ineens een eigen genre kreeg: ARG. Alternate Reality Gaming is het best te omschrijven als een spel dat niet zegt dat het een spel is. Bij AI was het zo dat op het einde van de trailer er op subtiele wijze aandacht werd gelegd op iemand van de cast genaamd Jeanine Salla. Op haar persoonlijke pagina, wat de eerste hit in Google is, krijg je links onderaan blauwe oogjes te zien. Zo ontvouwde zich een immens spel dat honderden pagina’s en emails omvatte. Het spel vorderde onder de codenaam “The Beast” en had een trouwe aanhang die zich verzamelden onder de naam “Cloudmakers“.
Al snel volgden andere spellen en was er zelfs een online platform waar liefhebbers van het genre (yours truly included) terecht konden.

Zoals sommigen al wel weten zit ik al een tijdje te broeden op zulks een spel voor Vlaanderen. Grote stukken van het scenario en script zijn er al maar telkens raakt dit in de vergeetput. Het Eiland is een goede stimulans moet ik zeggen, tijd om het project terug op te pikken.
(Voor meer info kan u mij altijd op het emailadres bereiken ;))

UPDATE: De Standaard blog merkt ook op dat elke aflevering iets nieuws brengt.

4 replies on “Het Eiland virtueel”

Comments are closed.