Categories
Blurs

De mannen van de actie

Herinner je je het megablog-verhaal nog? Dominiek had zijn schouders onder dat project gezet, weet je nog?
Zet je even neer en denk even na wat er zoal zou kunnen gebeuren.

  • Sterft zachtjes in production hell
  • Komt er te staan en er komt ambras wie wel en wie niet mag meespelen
  • Andere mensen zijn je voor

Hold the phone.
Zonder een woord van waarschuwing ontstaat plotseling deze site. In de marge steekt van wal met volgend citaat:

Zeker niet iedereen is blij met onze komst. Voor dominiek vormt in de marge een potentieel gevaar. Zijn megablog-project, waar ??rustig?? aan wordt verdergetimmerd zal begin april het levenslicht zien.

Prachtige reclamestunt. En Dominiek speelt in mijn opinie te gemakkelijk mee. Dominiek is op dit moment in de spotlight zowel in de traditionele media als in de blogosfeer en post dus over de nieuwe zelfverklaarde Vlaamse Megablog. Eigenlijk is dat in hun kaart spelen. Maar daar gaat het niet om.

Ze nemen ook Dominiek persoonlijk aan. Als je de quote hierboven leest, wat uit hun eerste post komt, is de enige drijfveer van de site het te snel afzijn van de geplande Megablog. Daarenboven hebben ze volgens mij hun partijen doorelkaar gehaald. Hun missie is:

dagelijkse brok actualiteit met een krokante laag humor.

Maar voortgaand op hun eerste post kun je al eerder gaan denken dat ze eerder wat weg hebben van Kwaadbloed die het ook moet hebben van pure galspuiterij. Ik kan verkeerd zijn maar dat was denk ik niet de bedoeling van de megablog die in de steigers staat.

De vragen gaan dus zijn:

  • Hoe gaat deze blog groeien, wat voor iets wordt het?
  • Hoe lang gaat hij blijven bestaan?
  • Hoeveel van die projecten gaan we nog tegenkomen?

Tot zover mijn bijdrage bij de peutertuin. We zullen wel zien.