Categories
Lifelog

Boekenplein

Gisteren heb ik mijn boeken-verslaving nog eens kunnen laten feestvieren. Ik heb iets met boeken. Misschien is het de geur ervan. Noem me een freak maar soms ruik je gewoon aan een boek of het goed is of niet.

Ter ere van de nieuwe bibliotheek van Antwerpen wordt er elke maand een marktje voor tweedehandsboeken opgesteld op het plein voor de nieuwe bib, zogenaamd het Boekenplein. Het was de tweede editie en er wordt nu al gedacht dit in ere te houden. normaal gezien waren er maar 4 edities, en dat in aanloop naar de opening van de MegaBib (sorry :p), maar door het succes denken ze er een traditie van te maken. Het was een gezellige namiddag waar literatuur centraal staat. Ik kwam thuis met 11 boeken. Wat wil je als er een standje staat van de bibliotheek die alle afgedankte boeken wegsmijt voor 1??? Je vindt zowiezo wat.

Er was ook een infostand over de nieuwe bib, die eind april zijn opening moet kennen, waar je tevens je kon opgeven om te helpen bij het uitpakken van de boeken in de nieuwe boek. Mag ik de stad Antwerpen hiervoor proficiat wensen? Zij laat haar inwoners helpen bij het vullen van de rekken van de nieuwe bib. Dit zorgt, zo wist een van de stadhouders mij te vertellen, nochtans voor gemengde gevoelens. Sommigen vinden dat zo werk wordt afgepakt van de reguliere werknemers, anderen, zoals ik, vinden dit perfect om de directe omgeving van het De Coninckplein (en met uitbereiding heel Antwerpen) erbij te betrekken. Ik heb me direct opgegeven.

En nu ga ik de optimist uithangen. Wat zouden Antwerpse bloggers ervan denken om samen een standje in te nemen op de volgende editie? Waarom? Wel voor verschillende redenen. Breng wat boeken mee die we daar kunnen verkopen, zo verdien je een klein centje bij. Laten we er ook mensen het fenomeen “bloggen” uitleggen. Wie weet maken we er zelfs een kleine “speakers corner” van om volk te trekken? Denk er eens over na.

4 replies on “Boekenplein”

Op de URL die in de post staat vind je meer info. Er is trouwens onlangs beslist dat het vanaf nu elke maand zal zijn en dus verder zal lopen ook na de opening van de nieuwe bib!

Op de URL die in de post staat vind je meer info. Er is trouwens onlangs beslist dat het vanaf nu elke maand zal zijn en dus verder zal lopen ook na de opening van de nieuwe bib!

Comments are closed.