Categories
Blurs

Lange Wapper Brug

Volgend jaar krijgt Antwerpen een monster brug met een toepasselijke naam. De brug wordt bijna even hoog (30m) als de katedraal en zal moeten rekenen op 5 pijlers van 120 meter hoogte. In de metro las ik:

De monsterbrug (…) moet de Antwerpse ring ontsluiten ten noorden van de stad. Op twee verdiepingen zullen telkens drie rijstroken worden aangelegd.

Op 3 maart wordt dit alles voorgesteld maar foto’s van de maquette vind je alvast hier.

10 replies on “Lange Wapper Brug”

Eindelijk een groots en estetisch project voor Antwerpen.
Toch erg spijtig dat de brug niet verder over de Schelde loopt. Dat zou pas een een perspectief aan en over de stad geven.

Eindelijk een groots en estetisch project voor Antwerpen.
Toch erg spijtig dat de brug niet verder over de Schelde loopt. Dat zou pas een een perspectief aan en over de stad geven.

Groots uiteraard, 2,2 miljard euro is niet niks.
Esthetisch, ja, maar dan wel enkel op foto, want de bewoners van Luchtbal, “den dam”, en het eilandje, 3km van de kathedraal, krijgen een viaduct met nooit-eindigend lawaai van zwaar vrachtvervoer boven hun hoofd.
Zeg vaarwel tegen de rustgevende horizon vanop het populaire St. Anneke (Sint-Anna strand), ze wordt vervangen door zicht op een drukke verkeerswisselaar en een rumoerig viaduct.
Zeg ook vaarwel tegen het Sint-Annabos en Vlietbos, en maak je klaar voor een frappante stijging van de hoeveelheid fijn stof en smog in Antwerpen.

Groots uiteraard, 2,2 miljard euro is niet niks.
Esthetisch, ja, maar dan wel enkel op foto, want de bewoners van Luchtbal, “den dam”, en het eilandje, 3km van de kathedraal, krijgen een viaduct met nooit-eindigend lawaai van zwaar vrachtvervoer boven hun hoofd.
Zeg vaarwel tegen de rustgevende horizon vanop het populaire St. Anneke (Sint-Anna strand), ze wordt vervangen door zicht op een drukke verkeerswisselaar en een rumoerig viaduct.
Zeg ook vaarwel tegen het Sint-Annabos en Vlietbos, en maak je klaar voor een frappante stijging van de hoeveelheid fijn stof en smog in Antwerpen.

Weer het zoveelste projct in belgië dat niet doordacht werd. Wat ook deskundigen vertellen( De Morgen 31/05/08)…zij worden omgekocht, gehoond, uitgelachen, bedreigd…Maar het project moet er komen. Puur voor het prestige van enkele personenen….en…natuurlijk omdat er gigantisch veel geld mee gemoeid zal zijn. En wees maar zeker de budgetten zullen overschreden worden.
Tevens, zoals voorgaande reagerenden reeds hebben aangehaald:Het zicht van Antwerpen zal naar de knoppen zijn en de gezondheid van de om(onder)wonenden eveneens. En dat allemaal omdat enkele narcisten De brug verwarren met de Golden Gate Bridge ( en het Noordpark mer “Centrap Parc”) Indroevig; ‘t Is al zo moelijk (over)leven in ‘t Stad.Hopelijk kan men het tij nog keren en komt er toch een tunnel.

Weer het zoveelste projct in belgië dat niet doordacht werd. Wat ook deskundigen vertellen( De Morgen 31/05/08)…zij worden omgekocht, gehoond, uitgelachen, bedreigd…Maar het project moet er komen. Puur voor het prestige van enkele personenen….en…natuurlijk omdat er gigantisch veel geld mee gemoeid zal zijn. En wees maar zeker de budgetten zullen overschreden worden.
Tevens, zoals voorgaande reagerenden reeds hebben aangehaald:Het zicht van Antwerpen zal naar de knoppen zijn en de gezondheid van de om(onder)wonenden eveneens. En dat allemaal omdat enkele narcisten De brug verwarren met de Golden Gate Bridge ( en het Noordpark mer “Centrap Parc”) Indroevig; 't Is al zo moelijk (over)leven in 't Stad.Hopelijk kan men het tij nog keren en komt er toch een tunnel.

Stop al dat groen-rood geleuter over lawaii en fijn stof. Er vallen toch al jaren geen doden bij de mensen die jaar en dag langs de ring wonen ?
Vooruitgang kost opoffering en dat zal hierr ok wel het geval zijn.
Dergelijk project moet ten voordele zijn van de gemiddelde meerderheid, en die is er hier. Het mag niet gestopt worden door de gemiddelde minderheid.

Iedereen vindt die brug super maar mensen wij zijn new york niet hé !!
Ipv een brug te bouwen waardoor er nog meer mensen met de auto in het stad rondrijde en daardoor nog meer irritatie op de wegen, een leuke wandelbrug of iets in die richting dat antwerpen stad een gezellige stad wordt zoals hij zoiezo al is..
Maar niet nog meer auto’s !!!

hoe sneller men start zoveel te beter,
er zijn altijd voor- en tegenstanders
etienne

Lange Wapper Brug – blijkbaar weet niemand ( of wordt het verzwegen ? ) dat deze constructie ook GELUIDSOVERLAST voortbrengt als er wind waait. Door de overspanning en de kabels opgehangen aan twee pijlers ontstaat er een tril geluid bij zijwaartse wind , zoals de snaren van een harp of ander snaarinstrument. Omdat er in Antwerpen meestal een Noorderwind overheerst, zal de geluidslast zich ook naar de stad toe verspreiden.
Ik kan dit bestadigen omdat ik niet ver van een soortgelijke brug woon. Bij wind is het constante tril-geluid van de kabels niet te verdragen. De brug-ingenieurs zouden dit moeten weten.

Comments are closed.