Categories
Second Life

Second Life

Dit weekend, vooral zondag dan, heb ik mij eens verdiept in Second Life.

Second Life is wat het zegt dat het is, een tweede leven. Ok, neem het wel breed op. Maar in vele opzichten komt het wel dicht in de buurt hoor. In plaats van helemaal uit de doeken te doen wat het is ga ik gewoon terwijl ik in het spel groei vertellen wat ik allemaal meemaak en doe. Ik denk dat ik zo het beste uitleg wat het juist is.

Ik leerde Second Life kennen door andere bloggers die het erover hadden. Het concept is niet uniek, maar wel nog nooit zo uitgebreid en geadvanceerd geweest voor zover ik weet. Iedere speler maakt een avatar, een soort personage dat extreem aanpasbaar is. Buiten de anatomische aspecten, zoals lichaambouw en gezichtstructuur, is ook de kleding en buitengewone extra’s (zoals bv vleugels) volledig zelf te bepalen. Bij dat tweede luik komt veel ge-photoshop bij kijken en als je verder wil gaan is er zelfs een heuse scripttaal ontworpen om de ervaring zo optimaal mogelijk te maken.

Bij het aanmelden op de site als speler is er een keuze welk plan je neemt. Je kan als standaard-speler in het universum komen door een eenmalige kost van een kleine 10$. Dit geeft je toegang tot het hele rijk en zowat alle mogelijkheden. Je krijgt zowiezo 7 dagen als proef waarna je kan zeggen of het geld van je kredietkaart mag gaan of niet. Maar Second Life geeft meerdere mogelijkheden.

Als je als basis-speler begint, zoals ik deed, krijg je 250 L$ (Linden Dollars of zoiets, de currency in die wereld) en een standaard outfit. Wekelijks krijg je ook een soort premie zodat je toch al wat geld elke week hebt. Als je bereid bent een bedrag maandelijks te betalen, krijg je meer geld en zelfs een lap grond in de wereld waar je een huisje kan op neerzetten. Maar daarover later meer.

Na alles te hebben ingevuld en een naam te hebben gekozen (Clopin Mendicant) begon ik de software te downloaden. Mocht u zich afvragen vanwaar ik die achternaam heb gehaald, ik heb ze gekozen uit een lijst. Yup, je voornaam is vrij te kiezen maar je achternaam moet je uit een door hen aangeboden lijstje kiezen. Onthoud goed welke je kiest want deze naam wordt je login op de site, in de wereld en de referentie voor zowat alles dat met het spel te maken heeft.

Spel gedownload, tijd om in te loggen. Je krijgt een basis-avatar toegewezen en begint in een soort pre-wereld waar reeds enkele principes worden uitgelegd: Bewegen, aanpassen van je avatar tot het leren vliegen. Na deze tutorial te hebben doorlopen kom je in de echt wereld. Daar kom je al direct in contact met de anderen (zelfs in de tutorial kwam ik al anderen tegen!). Wat mij direct opviel is dat de spelers ENORM (en ik overdrijf hier niet) vriendelijk zijn. Zowat iedereen die ik aansprak (als ze mij al niet aanspraken) luisterden en waren zeer behulpzaam. Zeker op de plek waar je als nieuweling terechtkomt. Daar staan de mensen er om jou te helpen. Na een klein uurtje had ik reeds enkele mensen leren kennen en had ik al een hoop kleren en items gekregen. Het basis-outfitje was dus al snel weg en ik begon mijn eigen look aan te nemen.

Er zullen nog veel meer posts hierover volgen naarmate ik vorder in het “spel”.

28 replies on “Second Life”

Dit is eigenlijk de eerste dat ik echt speel. Hoewel, ik heb zo een gevoel dat een MMORPG toch nog iets anders is dan dit.

Jah, nou het lijkt me heel leuk vooral die 7 day trial maar ik kan geen account krijgen! Als ik mijn naam enzo verzin en ik druk op continue, dan vul ik mijn email in enzo en druk ik op continue maar dan zegt hij dat hij die site niet kan weergeven/openen. Ik heb de software al ergens anders gedownload dus dat zit wel goed alleen die account. En moet je bij het begin ook gelijk je creditcardnummer invullen? Zou echt heel helpen als iemand hier een antwoord op heeft.

Jah, nou het lijkt me heel leuk vooral die 7 day trial maar ik kan geen account krijgen! Als ik mijn naam enzo verzin en ik druk op continue, dan vul ik mijn email in enzo en druk ik op continue maar dan zegt hij dat hij die site niet kan weergeven/openen. Ik heb de software al ergens anders gedownload dus dat zit wel goed alleen die account. En moet je bij het begin ook gelijk je creditcardnummer invullen? Zou echt heel helpen als iemand hier een antwoord op heeft.

heb geen kredietkaart.. en mijn foonnummer wordt niet aanvaard.. ik zit met een soortgelijk probleem als danielle hierboven alleen heb ik zelfs de software niet te pakken..
dit is wel een soort spel waar ik me in kan/wil uitleven.. kan jij (of iemand anders) me niet verder helpen.. alvast bedankt zelfs alst op niets uitdraaid.

heb geen kredietkaart.. en mijn foonnummer wordt niet aanvaard.. ik zit met een soortgelijk probleem als danielle hierboven alleen heb ik zelfs de software niet te pakken..
dit is wel een soort spel waar ik me in kan/wil uitleven.. kan jij (of iemand anders) me niet verder helpen.. alvast bedankt zelfs alst op niets uitdraaid.

hoi ik heb het spel ook en ook gedownload
en een account maar het lukt niet als ik me probeer in te loggen
en hoe zit dat met basis kan dat dan voor altijd of alleen voor 7 dagen
wil je me antwoord geven
al vast bedankt
gr oscar

hoi ik heb het spel ook en ook gedownload
en een account maar het lukt niet als ik me probeer in te loggen
en hoe zit dat met basis kan dat dan voor altijd of alleen voor 7 dagen
wil je me antwoord geven
al vast bedankt
gr oscar

Oscar,
je credit card is er veilig. Althans de mijne blijkt er veilig te zijn ;) De basic account is voor altijd. Hoe het komt dat je niet kan inloggen weet ik niet echt, zal ik iets meer input voor nodig hebben vrees ik.

Oscar,
je credit card is er veilig. Althans de mijne blijkt er veilig te zijn ;) De basic account is voor altijd. Hoe het komt dat je niet kan inloggen weet ik niet echt, zal ik iets meer input voor nodig hebben vrees ik.

Nou ik kan ook geen accound aanmaken mbv m’n telefoonnr.. een creditcard heb ik niet dus ik moet het maar met m’n first life doen :/

Nou ik kan ook geen accound aanmaken mbv m'n telefoonnr.. een creditcard heb ik niet dus ik moet het maar met m'n first life doen :/

Het is me wel gelukt om aan te melden, maar ik krijg het passwoord niet toegestuurd.. Krijgen alle nieuwe accounts hetzelfde wachtwoord? Wat was jou toegestuurde wachtwoord, Clopin?

Het is me wel gelukt om aan te melden, maar ik krijg het passwoord niet toegestuurd.. Krijgen alle nieuwe accounts hetzelfde wachtwoord? Wat was jou toegestuurde wachtwoord, Clopin?

Ohh, tsja.. Ik kreeg een bericht dat Second Life mijn wachtwoord door zou sturen naar mijn e-mailadres, en dat is toen dus nooit gebeurd, vandaar.

Ohh, tsja.. Ik kreeg een bericht dat Second Life mijn wachtwoord door zou sturen naar mijn e-mailadres, en dat is toen dus nooit gebeurd, vandaar.

Heb nog steeds hetzelfde probleem dat ze zeuren om mijn telefoon nummer… vul ik die vervolgens in kunnen ze weer geen operator vinden…

Kan ook kiezen voor creditcard maar die heb ik niet…
en nu?

Heb nog steeds hetzelfde probleem dat ze zeuren om mijn telefoon nummer… vul ik die vervolgens in kunnen ze weer geen operator vinden…

Kan ook kiezen voor creditcard maar die heb ik niet…
en nu?

Comments are closed.