Categories
Politiek

Wat met de VRT?

U hebt er ongetwijfeld al van gehoord: Mijnheer Bourgeois wil van iedereen weten wat ze van de VRT vinden en waar deze naartoe moet.
En dit aan de hand van de volgende 3 vragen:

  1. In welke mate beantwoordt de manier waarop de VRT zijn kerntaken invult aan uw verwachtingen ten aanzien van een publieke omroep?
  2. Waarin schuilt de eigenheid van de publieke omroep binnen het gehele Vlaamse omroeplandschap?
  3. Welke klemtonen moeten gelegd worden in de nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT voor de periode 2007-2011?

Vul deze vragen in op de speciaal daarvoor aangemaakte web-pagina en vergeet u antwoorden niet door te mailen naar mij.

Voor mij is het samen te vatten is de wel-bekende uitspraak “Gezever!”. En aan gezien de minister zelf zei dat het geen Ja/Nee vragen zijn maar vraagstukken waar u SERIEUS zal moeten over nadenken… nee echt, u moet hier duidelijk enkele uren voor vrijmaken… gaan we dus enkele honderden, zoniet duizenden formulieren/brieven/boeken hebben die door… Ja door wie gaan die gelezen worden? Geert zelf? Hoe lang dacht Geert hiervoor vakantie te kunnen uittrekken? Of worden hiervoor tijdeljik enkele interim-ers aangenomen en zo ja, waar kan ik hiervoor terecht. Of, Oh-Nee-Laat-het-Niet-Waar-Zijn, gaat hij mensen van zijn kabinet hiervoor inschakelen?

Een kleine berekening (ik kan er ver naast zitten). Stel dat er 5000 mensen dit hebben ingevuld. Of dit realistisch is weet ik niet maar laten we hopen voor onze geert dat dit weinig is. We nemen een think-tank van 5 mensen (once again…). Ik neem aan dat het absolute minimum dat nodig zal zijn om een formulier te behandelen 10 minuten is (deze mensen zijn ten slotte pro’s). Een gemiddelde werkdag duurt 8 uur (deze mensen zijn tenslotte pro’s). Dit geeft een klein 50 per dag. Men is dus een 20-tal dagen bezig met het behandelen van deze dingen. Dan zijn we nog niet bij de conclusietrekking gekomen!

10 replies on “Wat met de VRT?”

Daarnet de enquete eens gedaan. Ze mogen wel wat duidelijker zijn met hun vraagstelling. Er wordt verwezen naar het takenpakket, maar de inhoud hiervan wordt niet beschreven. Gelukkig heb ik dat onlangs nog gehoord tijdens ‘De Zevende Dag’, maar ik kan me voorstellen dat dit voor anderen niet zo is.

1. Nou, Geena had toch mooi geen BH aan, dus mijn jaar kan niet meer stuk, duh ;-)
2. Als Sigrid Spruyt het nieuws leest, kijk ik altijd naar haar mond. Als Birgit Van Mol het nieuws leest, …neem ik een goed boek. ‘t Moeten vrouwen met inhoud zijn, zeker – sorry Birgit ;-)
3. Meer Elio Di Rupo op Canvas! Man, zijn Nederlands is zo sexy ;-)
Of heb ik de vragen niet begrepen ???

Daarnet de enquete eens gedaan. Ze mogen wel wat duidelijker zijn met hun vraagstelling. Er wordt verwezen naar het takenpakket, maar de inhoud hiervan wordt niet beschreven. Gelukkig heb ik dat onlangs nog gehoord tijdens 'De Zevende Dag', maar ik kan me voorstellen dat dit voor anderen niet zo is.

1. Nou, Geena had toch mooi geen BH aan, dus mijn jaar kan niet meer stuk, duh ;-)
2. Als Sigrid Spruyt het nieuws leest, kijk ik altijd naar haar mond. Als Birgit Van Mol het nieuws leest, …neem ik een goed boek. 't Moeten vrouwen met inhoud zijn, zeker – sorry Birgit ;-)
3. Meer Elio Di Rupo op Canvas! Man, zijn Nederlands is zo sexy ;-)
Of heb ik de vragen niet begrepen ???

Ik vind deze enquete heel gevaarlijk. Dom zelfs. Als men de doorsnee (domme?) vlaming (Geert Bourgois?)laat beslissen wat er op de VRT moet uitgezonden worden, zitten we binnenkort opgescheept met een nieuwe reeks Big Brothers, Boer zoekt Vrouwen en Temptation Eilanden . . . Vandaar. Kijkcijfers mogen dan ook hoegenaamd niet belangrijk zijn voor de VRT.

Ik vind deze enquete heel gevaarlijk. Dom zelfs. Als men de doorsnee (domme?) vlaming (Geert Bourgois?)laat beslissen wat er op de VRT moet uitgezonden worden, zitten we binnenkort opgescheept met een nieuwe reeks Big Brothers, Boer zoekt Vrouwen en Temptation Eilanden . . . Vandaar. Kijkcijfers mogen dan ook hoegenaamd niet belangrijk zijn voor de VRT.

Comments are closed.