Categories
Tech/Science

Greasemonkey

Al van Greasemonkey gehoord? Ik hoe langer hoe meer. De blogosfeer kan er hoe langer hoe minder over zwijgen en mijn nieuwsgierigheid groeide dus ook. Maar wat is het? Nivi vatte het samen in een post waarin hij voorbeelden geeft voor wat greasemonkey kan betekenen.

Greasemonkey is a Firefox extension which lets users add ?user scripts? (DHTML, technically) to any web page. These scripts can change any aspect of a web page??s behaviour, interaction, or design.

Veelbelovend niet waar? In de post kan je voorbeelden vinden hoe de interface van Gmail wordt uitgebreid met enkele search-mogelijkheden, en hoe de prijzen van Amazon onmiddelijk vergeleken worden met die van de concurrentie als je op een pagina zit van een product.

We zijn bijna op het punt waar ik het gewoon MOET proberen…