Categories
Blurs

Gumball 3000

De race der racen, de zotten gaan voor. This year featuring Tarantino, J Kay van Jamiroquai, Jodie Kidd en vele, vele andere mensen die er niets mee in zitten zich dood te rijden.

Saturday 14th 23:00 – 02:00 – Cars arrive to a checkpoint in Belgium at the Chateau D’Acoz, located near Acoz not far from Brussels.

En yours truly zal daar staan. Gumball is een race van London naar Monaco, in 6 dagen 5000 km.
Inderdaad… dat is snel.

Mochten er nog onder jullie gaan, laat me iets weten!

UPDATE: verslag van onze Gumball trip kan je hier vinden, foto’s (met veel brol tussen) hier.

28 replies on “Gumball 3000”

5000 km in 6 dagen? Da’s maar 833 km per dag. Da’s toch niet zo bijster veel? Ik ben al eens van Barcelona naar Antwerpen gereden op 1 dag. Als je die 833 km per dag met een gemiddelde snelheid van 104 km/uur doet ben je op acht uur al aan de volgende checkpoint. Volgens mij kom je met een Smart nog op tijd aan :-D

Not quite, wat je er bij moet rekenen is dat deze mensen in ahrtje London vertrekken, in volle spits, alwaar je al ferm wat tijd verliest. De overtocht is ook niet wat je noemt een hoge snelheid en de gehele race brengt je langs steden en wegen die wel eens vrij dik bevolkt kunnen zijn. Als je enkel op een autostrade moet rijden gaat je berekening misschien op (hoewel…). En dan vergeet ik nog de vrij exclusieve parties waar die mensen zich canard op zuipen!
Hier zijn enkele foto’s van vorig jaar: http://www.kimble.org/gumball2004/

5000 km in 6 dagen? Da's maar 833 km per dag. Da's toch niet zo bijster veel? Ik ben al eens van Barcelona naar Antwerpen gereden op 1 dag. Als je die 833 km per dag met een gemiddelde snelheid van 104 km/uur doet ben je op acht uur al aan de volgende checkpoint. Volgens mij kom je met een Smart nog op tijd aan :-D

Not quite, wat je er bij moet rekenen is dat deze mensen in ahrtje London vertrekken, in volle spits, alwaar je al ferm wat tijd verliest. De overtocht is ook niet wat je noemt een hoge snelheid en de gehele race brengt je langs steden en wegen die wel eens vrij dik bevolkt kunnen zijn. Als je enkel op een autostrade moet rijden gaat je berekening misschien op (hoewel…). En dan vergeet ik nog de vrij exclusieve parties waar die mensen zich canard op zuipen!
Hier zijn enkele foto's van vorig jaar: http://www.kimble.org/gumball2004/

Als jullie interesse hebben om 2 Belgische deelnemers te volgen kijk es even op mijn website,ik heb in een Ferrari en een Subaru een tracking systeem geinstalleerd zodat ze 24/24 kunnen gevolgd worden.Ik zal ook D’acoz een kijkje gaan nemen.

http://www.blok.be

Kan niet volgen. Volgens gumball3000 site stoppen ze in chateau d’Acoz near brussels. Heb je chateau d’Acoz al eens op google gezocht???????? En volgens gumball2005.be is het aan het atomium te doen??????????

Als jullie interesse hebben om 2 Belgische deelnemers te volgen kijk es even op mijn website,ik heb in een Ferrari en een Subaru een tracking systeem geinstalleerd zodat ze 24/24 kunnen gevolgd worden.Ik zal ook D'acoz een kijkje gaan nemen.

http://www.blok.be

Kan niet volgen. Volgens gumball3000 site stoppen ze in chateau d'Acoz near brussels. Heb je chateau d'Acoz al eens op google gezocht???????? En volgens gumball2005.be is het aan het atomium te doen??????????

het is te doen in chateau d’acoz in charerloi ergens…
aan het atomium houden die mannen ff halt om de belgische politie een voorsprong te geven en hun foto’s en verklaringen al op te schrijven terwijl ze ff halt houden want het enige dat onze politie dan nog ziet is de damp van de uitlaat en de sporen op de baan!!!!

het is te doen in chateau d'acoz in charerloi ergens…
aan het atomium houden die mannen ff halt om de belgische politie een voorsprong te geven en hun foto's en verklaringen al op te schrijven terwijl ze ff halt houden want het enige dat onze politie dan nog ziet is de damp van de uitlaat en de sporen op de baan!!!!

De Belgische controlepost was oorspronkelijk aan het atomium gepland maar stuitte op protest. Daarom werdt uitgekeken naar een andere locatie op priveterrein deze keer, die werdt gevonden bij het kasteel van Acoz, nabij Charleroi. Met een Enzo bv is een afstand van 80km trouwens echt vlakbij! LOL ;)

Wel een chaos daar vannacht zeg! :D Dat dorpje kon echt de toevoer van deelnemers en toeschouwers niet slikken! Ben blij dat ik erbij was en LIVE the Gumball mania heb kunnen aanschouwen! Wat een spektakel!!!

Greets enneuh… drive safe! :)

Het was een leuke ervaring. Samen met de porsche’s en ferrari’s een weg naar de checkpoint zoeken en tot 2x toe aan de kant gezet worden. Een avond om niet te vergeten.

De Belgische controlepost was oorspronkelijk aan het atomium gepland maar stuitte op protest. Daarom werdt uitgekeken naar een andere locatie op priveterrein deze keer, die werdt gevonden bij het kasteel van Acoz, nabij Charleroi. Met een Enzo bv is een afstand van 80km trouwens echt vlakbij! LOL ;)

Wel een chaos daar vannacht zeg! :D Dat dorpje kon echt de toevoer van deelnemers en toeschouwers niet slikken! Ben blij dat ik erbij was en LIVE the Gumball mania heb kunnen aanschouwen! Wat een spektakel!!!

Greets enneuh… drive safe! :)

Het was een leuke ervaring. Samen met de porsche's en ferrari's een weg naar de checkpoint zoeken en tot 2x toe aan de kant gezet worden. Een avond om niet te vergeten.

Hallo aan alle Gumball liefhebbers, ga gerust eens een kijkeje nemen op onze site, http://www.legalrace.com en verbaas U over welk evenement Belgiƫ vanaf volgend jaar zal beschikken, en ja, ook wij waren in Acoz!!

Alle drivers kregen persoonlijk onze flyer in de wagen!!

Groeten,

Legalrace staff,

Hallo aan alle Gumball liefhebbers, ga gerust eens een kijkeje nemen op onze site, http://www.legalrace.com en verbaas U over welk evenement Belgiƫ vanaf volgend jaar zal beschikken, en ja, ook wij waren in Acoz!!

Alle drivers kregen persoonlijk onze flyer in de wagen!!

Groeten,

Legalrace staff,

Comments are closed.