Categories
Blurs Lifelog

Sollied buiten!

Ik kom uit een fanatieke voetballersfamilie. Mijn vader speelde in Berchem’s gloriedagen alginds de pannen van het dak en mijn nonkel was misschien nog beter. Mijn neefje speelt bij de jeugd van Beerschot. Nu is mijn vader trainer, en mijn zus en mijn moeder zijn bij elke wedstrijd van de partij. Zoonlief daarentegen kan het zwart schaap van de familie worden genoemd op dat vlak.

Maar toch is voetbal iets geweldigs. Het brengt als geen andere sport mensen bij elkaar en kan tegelijkertijd mensen elkaar van uit de grond van hun hart doen haten. En, dan zijn er mensen zoals Sollied die de boel gezellig houden.

Trond Sollied is al ongeveer sinds mensenheugnis trainer van Club Brugge, de Belgische landskampioen van dit jaar. Wat doet mijnheer Sollied nu? Op zijn Bin Laden’s (en die vergelijking komt niet van mij) stuurt hij een video-boodschap naar de redactie van Het Laatste Nieuws alwaar hij komt te vertellen dat hij getekend heeft bij Olympiakos (Griekenland). In Brugge weten ze van niets. Niemand van het bestuur heeft weet van het vertrek van Sollied. Op de site van Club Brugge werd ik ook al niet veel wijzer want de officële site van de voetbalploeg zag er op het moment van schrijven zo uit.

Ondertussen regenen de reacties binnen op de site van HLN. Vergelijkingen met Bin Laden (ziedet!), opluchtingen dat Sollied eindelijk weg is, waarschuwingen dat de Noor geen voet meer moet zetten in België (en anderen die hopen dat die dat wel zal doen, met hetzelfde gevolg in gedachten)…

Het filmpje kan ik nergens vinden. Iemand?

UPDATE: Club Brugge site is ondertussen al terug online, maar nog steeds geen mededeling.
UPDATE: Sollied ontkent nu alles. Het is te zeggen, hij heeft inderdaad het filmpje laten maken, maar hij had zowel voor Brugge als Olympiakos en zelfs voor Stuttgart (waar hij ook mee in onderhandeling ligt) zulks een filmpje laten maken door vrienden, met de afspraak dat deze pas publiek gemaakt mochten worden als er iets vast lag en als Sollied du clubs in kwestie al had ingelicht. Althans, zo zegt hij nu. Zijn vrienden hadden het blijkbaar niet goed begrepen.