Categories
Blurs

Stokje avant la lettre

Via 7 seconden nog eens een goeie oude stok. Literair!

Hoeveel boeken heb je in je boekenkast staan?
Enorm veel. En meer dan 60% heb ik zelfs niet gelezen. Pardon? Ja hoor. Allemaal klassiekers van de oude tijd, nieuwe boeken die op mijn todo lijstje staan, en werken die te goed zijn om weg te gooien. Hoeveel het er exact zijn wil ik wel eens tellen, maar dan zal ik minstens 5 oproepen moeten krijgen eer ik dat doe :p

Wat is het laatste boek dat je hebt gekocht?
Alle Harry Potter boeken, inclusief de nieuwe. Gisteren nog besteld via vrienden in Engeland. Ik wil wat inhalen deze zomer :p

Welk boek lees je nu?
Jonathan Strange And Mr. Norrell, gekregen van mijn schoon-ouders to be en ik heb mezelf voorgenomen deze eerst te doen. Ondertussen lees ik ook Getting Things Done: The Art of Stress-free Productivity om mezelf wat beter te organiseren.

Wat zijn de 5 laatste boeken die je gelezen hebt?
Shait… here we go:
Enkele verhalen uit Sherlock Holmes: Original Illustrated “Strand” Edition, The Da Vinci Code uiteraard, Angels and Demons omdat De Da Vinci Code toch zo goed was, The Curious Incident of the Dog in the Night-time: Adult Edition om eens iets totaals anders te lezen (een aanrader trouwens) en tenslotte een Terry Pratchett: Night Watch (Discworld S.). In willekeurige volgorde :)

Welke boeken hebben een speciale betekenis voor je?
Moeilijkste vraag… Ik ga Marc De Bel gewoon zeggen, omdat die man zijn boeken mij mijn hele jeugd hebben beziggehouden. Shakespeare zat er ook voor veel tussen. En ik weet niet waarom, maar Griezelstate, van Horrowitz (of zoiets) is mij ook altijd bijgebleven. ik had het er onlangs nog over met iemand. Dat boek blijft hangen en ik moet het echt nog eens terug lezen. Verder valt me bij deze vraag wel op dat de jeugdboeken mij meer bijblijven dan andere… hmm…

En uiteraard, last but not least… De slachtoffers :)
Vaste waarde Emmeke (tja, iedereen mag zijn favoke hebben he…), Littl’ Q en Demus (maw Eskimokaka), Kim (als laat verjaardagskado), Liewil omdat ze Harry Potter zo geweldig vond en last but not least No3 omdat ik hem eindelijk eens in levende lijve heb mogen ontmoeten.

Tot zover deze lezing.