Categories
online

Telenet en Skynet censureren

Tot mijn grote verbazing las ik op de website van de PUB (de klanten vereniging van Telenet) dat het IFPI (onze Marcel) een overeenkomst heeft met het ISPA (een overkoepeling van internet providers) waarin, als Marcel een illegaal MP3ke op een nieuwsgroep vindt, hij dit mag doorgeven aan de vereniging zodat deze toegang tot die newsgroup kan blokkeren.
De PUB roept ondertussen Telenet op om zeer duidelijk met hen te communiceren over welke groepen het hier gaat zodat zij publiekelijk de fundering van de beslissing kunnen nagaan.

Ik herinner me een scene uit Disney’s The Hunchback Of Notre Dame (jaja Clopin, die film zal je wel kennen), waarin Frollo de zigeuners, die hij zonodig wil bestrijden, vergelijkt met mieren. Voor elke mier die eraan ging, vond hij er 5 nieuwe (bij wijze van spreken). Zo ziet PUB het blijkbaar ook.

UPDATE: Lijst met groepen die verdwijnen hier beschikbaar.

Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer het hier op China begint te lijken. Enkel daar is het de overheid die de regels oplegt, hier de organisatie die voor de belangen van de platenmaatschappij zorgt (NIET voor de artiesten, voor de platenmaatschappijen).

4 replies on “Telenet en Skynet censureren”

Heb vorig jaar is naar zo’n vergadering van het ISPA geweest. Nen hoop plastrons en dikdoenerij. Maar er gaan wel goeie ideeën rond. Heb toen zelfs nog een babbeltje gemaakt met de baas van Telenet :-)

M.a.w. alles dat begint met “alt.binaries” mag u binnenkort op uw buik schrijven. Onnozele Marcel is er in geslaagd om 1 van de essentiële zaken van nieuwsgroepen (binaries dus) op eigen houtje te verkloten. Althans voor België.

Heb vorig jaar is naar zo'n vergadering van het ISPA geweest. Nen hoop plastrons en dikdoenerij. Maar er gaan wel goeie ideeën rond. Heb toen zelfs nog een babbeltje gemaakt met de baas van Telenet :-)

M.a.w. alles dat begint met “alt.binaries” mag u binnenkort op uw buik schrijven. Onnozele Marcel is er in geslaagd om 1 van de essentiële zaken van nieuwsgroepen (binaries dus) op eigen houtje te verkloten. Althans voor België.

Comments are closed.