Categories
Blurs

Assembly 05

De winnaars zijn bekend van Assembly 2005. Een woordje uitleg:
Assembly 2005 was een wedstrijd voor Demoscene. Ik ben eht zelf ook gaan opzoeken, mocht u dat geruststellen ;)
Een volledige uitleg kan u op Wikipedia terugvinden, maar kort samengevat gaat het om

The main aim of a demo is to show off superior programming, artistic and musical skills over other demo groups.

Yup, groepen die tegen elkaar op om ter beste bezig zijn.

Een bekend voorbeeldje is fr-08: .the .product door farbrausch. Bekijk het ding, het gaat hier om een vrij hoogstaand visueel (we spreken over december 2000 hier) stuntje van 7 minuten lang, inclusief soundtrack.

Bekijk daarna vooral hoe groot de .exe file is…

6 replies on “Assembly 05”

Man, bestaat dat nog steeds?? Ik dacht dat dat ondertussen al wel zou zijn uitgedoofd :-D Ik bedoel, mijn neef en ik keken vroeger als kleine ventjes -lees tien, elf, twaalf jarigen- met heel grote ogen naar die demo’s. Hij kreeg die te pakken adhv tapes die tjokvol software en games stonden. Dingen moesten onder DOS gestart worden -ik denk niet dat er al windows was- en waren toen heel erg “WAW, BANGELIJK, GRAAF, DA IS DE TOEKOMST, JOM!! IN AMERIKA HEMME ZE DA AL LANG”… toen dus :-D

Man, bestaat dat nog steeds?? Ik dacht dat dat ondertussen al wel zou zijn uitgedoofd :-D Ik bedoel, mijn neef en ik keken vroeger als kleine ventjes -lees tien, elf, twaalf jarigen- met heel grote ogen naar die demo's. Hij kreeg die te pakken adhv tapes die tjokvol software en games stonden. Dingen moesten onder DOS gestart worden -ik denk niet dat er al windows was- en waren toen heel erg “WAW, BANGELIJK, GRAAF, DA IS DE TOEKOMST, JOM!! IN AMERIKA HEMME ZE DA AL LANG”… toen dus :-D

Comments are closed.