Categories
Tech/Science

SQL 2000 licentie

Aha! De License key voor onze SQL2000 server is eindelijk aangekomen. Gedaan met die try-out. License key invullen.
Hmm… Even Microsoft bellen want we vinden het niet echt.

Microsoft: Hallo met B.
G.: Goeidag, met G van ASL. Ik heb een vraagje betreffende het invoeren van een SQL2000 license key in een tryout versie.
Microsoft: Dat zal niet gaan.
G: W… Wat bedoelt u?
Microsoft: Ja, u zal een clean install moeten doen.
G: Ik kan die key nergens ingeven?
Microsoft: Nee. Het is trouwens zo dat de functionaliteit gedurende de 180-dagen durende trial stelselmatig wordt afgebouwd, dus raad ik u aan snel een backup te nemen.
G: … Euh… Ok…. Bedankt… Denk ik…
Microsoft: Graag gedaan, nog een prettige dag
G: Nu niet meer…

Pardon?

Misschien beter gelijk SQL2005 installeren dan maar…

4 replies on “SQL 2000 licentie”

Ooit meegemaakt bij Planet Internet. Een Windows NT Server waar een applicatie van mij draaide. Database was heel errug mission critical. Op een gegeven moment wandel ik samen met een systeembeheerder de serverroom binnen wanneer we op dat scherm zien staan “deze trial versie van Windows NT server heeft zijn limiet van 90 dagen bereikt en zal binnen 60 minuten inactief worden”…of iets in die trant toch. Geen mogelijkheid om een sleutel in te geven… en dat midden in the primetime. Nog nooit zoveel mensen zo snel een andere server zien installeren, een database overzetten en een DNS server zien aanpassen. Krijg opnieuw maagpijn als ik er nog maar aan denk :-S

Ooit meegemaakt bij Planet Internet. Een Windows NT Server waar een applicatie van mij draaide. Database was heel errug mission critical. Op een gegeven moment wandel ik samen met een systeembeheerder de serverroom binnen wanneer we op dat scherm zien staan “deze trial versie van Windows NT server heeft zijn limiet van 90 dagen bereikt en zal binnen 60 minuten inactief worden”…of iets in die trant toch. Geen mogelijkheid om een sleutel in te geven… en dat midden in the primetime. Nog nooit zoveel mensen zo snel een andere server zien installeren, een database overzetten en een DNS server zien aanpassen. Krijg opnieuw maagpijn als ik er nog maar aan denk :-S

Comments are closed.