Categories
muziek

Jamie Cullum

Jamie in het middenDirk had nog een ticket over om Jamie Cullum aan het werk te zien in Vorst. Een poppy-jazz concertje kan me altijd smaken, en deze jongeman steeds meer en meer. En een feest was het. Ik heb Jamie Cullum leren kennen door zijn laatste album (Catching Tales) en kende dus niet gek veel nummers. Toch heb ik me geen seconde verveeld gisterenavond! Integendeel. Dit was een van die weinige concerten waar je de tijd volledig uit het oog laat gaan en bij elk nummer mee wordt genomen. De heer Cullum blijkt een enorme live-entertainer te zijn die zich rot amuseert op een podium, of toch enorm goed die indruk kan weergeven en dat meer dan 2 uur lang. Hij gaat dan ook wat graag in het midden van het middenplein post vatten om daar, zonder enige begeleiding, zijn versie te brengen van Nature Boy van Nat King Cole (eat that David Bowie in Moulin Rouge). Heel het middenplein werd ook vriendelijk verzocht te gaan zitten (Jamie is van gestalte niet echt de grootste). Maar we werden in het begin van de show al goed verwend. Special guest was namelijk een van zijn “legends”: onze eigenste Toots Thielemans waarmee hij ondermeer het kerstnummer “Let it snow” bracht. Kippenvel, wees maar zeker.

6 replies on “Jamie Cullum”

volledig mee eens. JC heeft mij op 18/12 een geweldige avond bezorgd. Ik heb er na 2 weken nog plezier van. Hoop dat hij snel nog eens langskomt (liefst in een betere zaal dan die bunker van Vorst …)

volledig mee eens. JC heeft mij op 18/12 een geweldige avond bezorgd. Ik heb er na 2 weken nog plezier van. Hoop dat hij snel nog eens langskomt (liefst in een betere zaal dan die bunker van Vorst …)

Comments are closed.