Categories
Film

50.000 voor Firmin den bokseur

You know what really grinds my gears? Deruddere die 50.000 euro krijgt van het VAF om een film te maken rond het bokser-typetje van Chris Van den Durpel.
Het is misschien geen slecht plan om de filmproductie in Vlaanderen even lam te leggen en het VAF te herbekijken. Dit entiteit moet namelijk steun bieden aan projecten die dit nodig hebben en die het waard zijn, of althans dat is mijn opvatting hoe het zou moeten zijn.
Op beide vlakken komt dit “project” van Deruddere niet echt in aanmerking. Het heeft de steun helemaal niet nodig. VDD zit met zijn karikaturenshow bij VT4, je gaat mij niet vertellen dat deze niet bereid zijn geld op tafel te smijten. Een show als Chris & Co kost niet veel om te maken (niets in vergelijking met een Robinson-achtig programma) en het is een kijkcijferkanon. Dat die film het niet waard is dit geld te krijgen wil ik enigsinds nog in het midden houden omdat dit subjectief is.

Hoewel, als ik het intern reglement van het VAF er even bijneem…

Projecten waarvan onmiddellijk blijkt dat ze noch enige originaliteit, noch enige artistieke waarde hebben, komen niet voor ondersteuning in aanmerking.

Moet ik het nog uitleggen? Origineel is het zeker niet, we hebben al een VDD-type film. Dus het moet hem in de artistieke waarde zitten.

Laat me wel duidelijk zijn, ik viseer Deruddere niet. Als je snel geld wil verdienen is dit zeker wat je moet doen. Volk zal er wel komen. Ik viseer het bedrijf Van den Durpel dat er blijkbaar in slaagt nog geld los te krijgen om nog meer geld te verdienen.

14 replies on “50.000 voor Firmin den bokseur”

Comments are closed.