Categories
Cultuur

Beats

In ons Toneelhuis-abo zat de voorstelling Beats. Niet in de de trouwe Bourla deze keer, maar het oh zo gezellige Studio Tokio was de plaats van het gebeuren. Beats is al een tijdje uitverkocht en ikzelf wist begot nog niet wat ik te zien ging krijgen. Blijkt dat ik een hele aparte stroming heb gemist! De voorstelling brengt ons een voordracht van allerlei “beats”, wat blijkbaar neerkomt op een stukje proza geschreven door een of andere junkie die zich in een andere dimensie begeeft, en dit zo goed mogelijk op papier wenst te brengen. Met mensen als Titus en de jonge Perceval zit je natuurlijk altijd goed. Zet daar nog een zeer jazzy groepje neer onder leiding van Roland en je hebt een zeer gezellige avond. De omgeving was een ellips zodat je als publiek je echt  betrokken voelt. De spelers zijn ook zeer relax en proberen dat gevoel nog extra bij te treden door zeer casual met elkaar om te gaan en echt naar het publiek toe voor te lezen. Wat mankeerde was een goede zetel en een whisky in de hand. Misschien dat ze dit (toch minstens) maandelijks in de Muze kunnen brengen? De Pauw liep terecht met een smile rond in de Zuko (cafĂ©-restaurant dat tevens de inkom is tot Studio Tokio), maar Josse, remember, dit was geen toneel. Ik wacht nog steeds op dat eerste toneelstuk waar ik met een goed gevoel buitenkom. Geef mij terug een Ten Oorlog, breng mij een nieuwe Francisca. Je hebt nog twee kansen (en met die twee heb je eigenlijk zelf weinig te maken)…