Categories
Blurs

ClearType

Op Lifehacker las ik de twee geboden om uw ogen wat meer rust te geven als je, zoals ik, veel uren achter het scherm zit. Dat je de refresh rate van je monitor best wat hoger zet is algemeen geweten, maar het verbaast ook mij geregeld nog hoe weinig mensen ClearType gebruiken. Indien je hiervan nog nooit gehoord hebt, check even deze pagina en merk het verschil.
Graag gedaan!

3 replies on “ClearType”

Een lcd-scherm is ook een must. Helaas begin ik nu te wenen als ik nog eens een half uur op een CRT moet werken .. Laat staan dat ik nog naar een klassieke beeldbuis TV kan kijken zonder barstende koppijn ..

Ik vind ClearType nu niet echt de leesbaarheid verhogen, integendeel zelfs. De meeste letters worden te dun en licht om vlot te lezen, vooral bij niet al te grote lettertypes.

Comments are closed.