Categories
Events

Gumball 2006

Vrienden en vijanden van decadent rijkelui-gedrag: The Gumball was upon us. De nieuwe leuze is “Around The World in 8 Days” maar België gaven ze nog steeds een bezoekje. Aangezien ik, Cedric en Kristof ons vorige keer dermate geamuseerd hebben, besloten we ook deze editie niet zomaar te laten voorbij gaan en Ronny had vorige keer genoeg onze verhalen gehoord en wou ze dit jaar mee vertellen. Maar we wilden meer. En daar zorgden we dus ook voor.

Omstreeks 6u30 begon ik de medereizigers op te pikken. Daarna richting Calais om daar de trein op te rijden en het kanaal over te steken. That’s right, we were going to London.
Voor de cijferliefhebbers, de overzet naar Kent kostte ons gezelschap ??30 en aangezien onze terugkomst dezelfde dag zou zijn was het totale prijskaartje voor de heen- en terugkomst ??60, maw heen en terug voor ??15pp. Daar aangekomen is het een kleine 20km naar het plaatsje Ashford waar een trein vertrekt die aankomt in Charing Cross. Voor een kleine ??8 pp hebben we London binnen gespoord en ‘s avonds kunnen terugkeren naar de parking van het station waar onze auto (gratis omdat het zondag was) stond. Maar laten we tot de kern van de zaak komen…

Cedric had kunnen vinden dat het vertrek op Pall Mall zou plaatsvinden, nabij Trafalgar Square en dus helemaal niet ver van Charing Cross. Al snel zagen we een verzameling volk maar dat bleek eerder voor een Memorial te zijn voor oud-mariniers. Lang hoefden we echter niet verder te zoeken, vlak naast het gebeuren was een klein straatje waar nog wat beweging was. Dat bleek het hoofdkwartier te zijn!
Gumball3K HQ
(U kan vanaf nu de foto’s volgen in deze Flickr set.)
Niet echt veel volk te zien, hoor. Maar genoeg Gumball logo’s op de t-shirts van de mensen die ik wel zag om daar eens een kijkje te gaan nemen. We besloten het blokje even rond te wandelen en kwamen al gauw bij een ondergrondse garage. Wat zou u doen?
Toen we de garage binnenkwamen zagen we al direct enkele fijne voitures staan, met daarrond enkele bewonderaars. Maar er moesten er toch meer zijn dan deze 3, niet? We besloten wat verdiepen te dalen. -5 bracht nog niet echt iets speciaals mee maar het feest begon op -7 en -8. Ongeveer alle wagens stonden hier klaar, sommige werden zelfs nog onder handen genomen door het sticker-team. Eigenlijk waren we daar nog vrij alleen, buiten crew-leden en piloten gerekend. Dit veranderde na een dik uur wel toen de garage begon vol te lopen met volk. Tijd om een hapje te eten in Burger King (Where all Dragon Masters eat!). Waarom hebben we nog steeds geen Burger King in België. Seriously, die burgers zijn echt wel goed!

Je bent in London, dus doen we even een beetje aan sight-seeing en besloten Regent en Oxford Street af te lopen om zo uit te komen op Hyde Park waar er lustig gediscussieerd werd op, jawel Speaker’s Corner. Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit van discussies die daar plaats vonden. Hyde Park doorkuisen en je bent bijna bij Buckingham Palace, wat dan weer vrij dicht bij de plaats van vertrek ligt, Pall Mall. Nog snel een bezoekje aan een pub en het was tijd voor de starting line-up. En toen was er volk, vrij veel volk. Alle auto’s stonden opgesteld, klaar voor vertrek, en uiteraard, zoals de foto’s wel aantonen, met de nodige show. Jodie Kidd, vorig jaar nog deelneemster, kwam de start bijwonen. Ook actrice Martine McCutcheon was van de partij, maar dan als deelneemster (VTM Nieuws stelt haar trouwens enkele vragen maar wist blijkbaar niet dat het hier om een celeb ging want zette haar naam niet onder de beelden). The Gumball vertrok met veel vertoon en een van de meest opvallende figuren, zoals trouwens al enkele edities, is onze eigenste Spillie. Yup, dien onozelaar van Big Brother. Ook niet mijn favoriete figuur maar ik moet eerlijk toegeven dat hij wel het publiek weet te entertainen. Vandaar misschien dat organisator Maximillian hem dit jaar heeft laten deelnemen met dat stom busje waarmee hij reed. Volledig uitgerust met speakers vol kerkmuziek en zelf verkleed als pater en non reden ze door de joelende menigte. Spillie (50+MB movie), zo blijkt, wil dit jaar tijdens de race geld verzamelen voor Oxfam. Grap of niet, we zien wel.
Nadat zowat alle auto’s de revue gepasseerd waren, besloten we snel richting station te trekken. We kwamen wat te vroeg aan en hebben dus nog even van het zicht op de Thames kunnen genieten.
Toen we bij de kanaaltunnel aankwamen bleken ook heel veel deelnemers daar aan te komen (of, beter gezegd, stonden daar al even te wachten). We hebben dus nog wat kunnen genieten van de auto’s en zelfs met een Lamborghini een compartiment gedeeld. De bestuurder, een Deen, verscheen deze middag trouwens in het nieuws en zei dat hij in België 320km/u had gehaald. We hadden hem nog zo gewaarschuwd…

Om af te sluiten zijn we nog even een kijkje gaan nemen in Beloeil maar door de grote drukte daar zijn we niet lang gebleven. Het was schitterend en volgend jaar… Tja, wie weet wat doen we dan he?

Enjoy the pics en check zeker ook die van Autofiel.be!

2 replies on “Gumball 2006”

Comments are closed.