Categories
Tech/Science

Microsoft PerformancePoint

Business Intelligence is hot en word steeds hotter. Volgens Gartner zou BI wel eens de nummer 1 plek van security kunnen overnemen als het op demand neerkomt. Veel zal te maken hebben met de lancering van de nieuwe SQL 2005 van MS. Deze tool geeft je op dit moment een totaalpakket. Bijna-totaalpakket. De nieuwe SQL Server geeft je de tools om de ETL op te zetten, het bouwen van cubes en het maken van rapporten. Het enige dat ze dus nog missen is een OLAP tool. Dit werd echter opgevangen door hun overname van Proclarity, wat zeer nauw betrokken werd bij de bouw van SQL 2005, zodat het product volledig klaarwas voor overname. Het was nog even afwachten wat ze hiermee gingen doen, maar eergisteren kwamen ze het vertellen: Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 werd aangekondigd en zal de krachten van Proclarity en Microsoft’s eigen Business Scorecard Manager bundelen om de gaten die er nog waren op vlak van analyse, scorecarding en planning op te vullen. Benieuwd benieuwd benieuuuwwwd!

10 replies on “Microsoft PerformancePoint”

Comments are closed.