Categories
My Way

My Way: RSS

Ah, RSS. Wat zouden we zijn zonder? Juist: 2 uur kwijt ipv een kwartiertje. Een RSS reader kiezen is dan ook een belangrijke stap. Geen enkele zal voor jou kunnen doen wat het moet doen (dus maak er zelf een) maar er zijn er enkelen die dicht in de buurt komen. Ik kan het weten want ik denk dat ik ze allemaal geprobeerd heb. Ik ben begonnen met Sharpreader, waar ik zeer content van was. Maar het duurde niet lang eer ik besefte dat een desktop applicatie niet ging voldoen. Toch zeker niet een die geen link heeft naar een centrale plaats waar bijgehouden kan worden wat ik al wel en wat niet heb gelezen. Enter web-based readers.

Na wat rondkijken en proberen bleken de twee topfavorieten Newsgator en Bloglines te zijn. Ik heb ze dan ook beide grondig geprobeerd en de uiteindelijke winnaar was Bloglines! Mijn redenen zijn moeilijk te verwoorden: It’s a touch, je begrijpt wel wat ik bedoel. En bovenal bespeurde ik soms dat Newsgator bepaalde posts niet liet zien. Bizar… Maar we spreken nu wel al over een hele tijd terug en dat kan uiteraard al enorm veel verbeterd zijn. Newsgator heeft natuurlijk wel het voordeel integratie te hebben met Outlook (tegen betaling) maar die gebruik ik ook niet meer dus dat voordeel was ook niet meer van toepassing.

Mijn feeds zijn onderverdeeld in enkele categoriƫn:

  • Blogmines: slechte naam, maar hier staan high-traffic sites als Digg en linkfilter. Veel mosterd van de linkblog kom ik hier halen.
  • Cool: Enkele engelstalige sites die ik leuk vind.
  • Daily: Alle Belgische blogs die ik volg! De belangrijkste folder ;)
  • Movies: Alles over films
  • Quarantaine: Als een feed hierin verzeild is geraakt wordt hij amper nog gelezen en is de kans tot verdwijning zeer groot.
  • Tools: Feeds van tools die ik gebruik.
  • Tracking: De ego-folder ;)

Maar waar is het nieuws? Wel, die gebruik ik in mijn browser, Flock. Maar dit zal ik verder uit de doeken doen de volgende keer. Ik gebruik namelijk Flock zeer intensief en dat verdient een apart postje.

Mocht je nog aanbevelingen hebben aangaande RSS-readers of goeie feeds die ik mis, let me know!

Om nog een klein beetje verder te gaan in het RSS gebeuren wil ik ook nog even vermelden dat ik alle feeds van clopin.be via feedburner gaan. Dit heeft als voordeel dat ik gratis veel gegevens heb over wie wat van mijn feds leest (stats baby :D) en, mochten mijn feeds ooit van URL veranderen, dat ik dat daar gemakkelijk kan opvangen. Feedburner heeft nog enorm veel meer voordelen (en binnenkort nog meer aangezien ze BlogBeat hebben aangetrokken) maar die laat ik ze zelf vertellen.

UPDATE: Michael wijst erop dat ik op geen enkele comment-feed volg (je kan nagaan welke blogs ik in Bloglines volg op de publieke lijst). Dat klopt. Ik haal als excuus aan dat ik gebruik maak van Co.mments, een website die in het oog houdt of er comments zijn op posts die je volgt. Maar ik besef nu wel dat ik zo niet alle comments op een blog te pakken krijg. En dat is jammer. Michael, bedankt. Ik maak er werk van, en 7seconden zal als eerste toegevoegd worden uit dank ;)

8 replies on “My Way: RSS”

Hmmm, dus dan heb je twee aparte sites voor posts en comments? Is da wel handig?

Die comments komen trouwens precies nogal traag aan op bloglines. Kan dat?

Hmmm, dus dan heb je twee aparte sites voor posts en comments? Is da wel handig?

Die comments komen trouwens precies nogal traag aan op bloglines. Kan dat?

Comments are closed.