Categories
Blogzaamheden

Hosting (again)

Aan hosting doen is niet niets. Vanaf er iets mis is, kunnen klanten op de sites die op jou servers staan op je beginnen kakken en dat is niet goed voor de zoekrobotten. Wel, het moment is gekomen voor mij om het kakken aan te vangen. Ongeveer een week geleden begon het dat deze site er elke ochtend uitligt. Je kan er bijna je klok mee gelijk zetten (8:48 – 8:55 vandaag). Ik heb uiteraard een call gelogged met status “critical” (ik heb, denk ik, die status nog nooit gebruikt voor een call maar nu vond ik het wel nodig). Het heeft een week geduurd eer ik een niet-automatisch antwoord kreeg. Nu, eerlijk is eerlijk, de mensen achter de hosting hebben in het verleden altijd wel goed geweest voor me dus ik ga de naam hier niet vermelden om de negatieve kritiek geen grote invloed te laten hebben. Maar meer dan een week voor zo’n call vind ik iets te veel. Verder merk ik ook dat sinds een lange tijd hun billing systeem niet al te goed meer werkt. Enkele dagen wachten tot een domeinnaam geregistreerd wordt (na betaling!), diensten die worden gefactureerd terwijl er expliciet gevraagd is dat niet te doen,… Het is alsof de fut er bij het team uit is. Als mijn bronnen het juist hebben gaat het hier inderdaad over een team dat in hun studententijd een server in de US hebben gezet en aan hosting zijn beginnen doen. het is dus perfect mogelijk dat de zin er wat uitgegroeid is. In ieder geval is het duidelijk dat permanentie niet meer een van de pijlers is.

Ik zoek wel zoiets voor deze blog. Wat zoek ik? Ik zoek een Belgische hoster die permanentie en dus structuur heeft, en die, wie weet, een prijsje wil geven om mij binnen te halen (ne nee hebt ge, ne ja kunde krijgen nespa?). U mag dan met trots zeggen dat u clopin.be host en dat zal ik dan ook laten merken. Ik richt me dan ook naar mijn medebloggers: laat ze komen die voorstellen!

technorati tags:

18 replies on “Hosting (again)”

Zoals ik u in een mail al had gezegd: hou er rekening mee dat een Belgische hoster nooit zal kunnen tippen aan de prijzen van een Amerikaanse. De internetmarkt wordt hier gedomineerd door 2 spelers: Telenet voor de kabel, en Belgacom voor ADSL. (En ja, ik weet dat er nog ADSL-aanbieders in België zijn, maar Belgacom ownt alle landlijnen, dus iedereen betaalt aan hen)
In ieder geval, deze twee spelers zorgen ervoor dat België zijn internet heeft, zij houden de backbones in stand.

Zoals ik u in een mail al had gezegd: hou er rekening mee dat een Belgische hoster nooit zal kunnen tippen aan de prijzen van een Amerikaanse. De internetmarkt wordt hier gedomineerd door 2 spelers: Telenet voor de kabel, en Belgacom voor ADSL. (En ja, ik weet dat er nog ADSL-aanbieders in België zijn, maar Belgacom ownt alle landlijnen, dus iedereen betaalt aan hen)
In ieder geval, deze twee spelers zorgen ervoor dat België zijn internet heeft, zij houden de backbones in stand.

Als een Belgische webhoster dezelfde prijzen hanteert als een Amerikaanse, mag je er zeker van zijn dat zijn servers niet in Diegem staan, maar dat het Virtual Servers zijn op het netwerk van een Amerikaanse hoster.

Tenzij hij hier in België nen dedicated of ne colo heeft staan, de moment dat je dan wat klanten hebt haal je dat er wel uit qua inkomsten. Je blijft dan nog altijd serieus afhankelijk van wat jouw hoster aan traffic-limitaties stipuleert.

In het geval van Belnet: het netwerk van Belnet, of toch de uitleg hier van staat hier –> http://www.belnet.be/en/index2.php?upnr=149
Belnet is een aparte provider die niet voor de particulier bestemd is, en connecties toelaat via een leased line van 10Mbit/s tot 1000Mbit/s.
Prijzen hiervoor zijn op deze pagina http://www.belnet.be/en/index2.php?upnr=170 terug te vinden. (beetje down scrollen)

Als een Belgische webhoster dezelfde prijzen hanteert als een Amerikaanse, mag je er zeker van zijn dat zijn servers niet in Diegem staan, maar dat het Virtual Servers zijn op het netwerk van een Amerikaanse hoster.

Tenzij hij hier in België nen dedicated of ne colo heeft staan, de moment dat je dan wat klanten hebt haal je dat er wel uit qua inkomsten. Je blijft dan nog altijd serieus afhankelijk van wat jouw hoster aan traffic-limitaties stipuleert.

In het geval van Belnet: het netwerk van Belnet, of toch de uitleg hier van staat hier –> http://www.belnet.be/en/index2.php?upnr=149
Belnet is een aparte provider die niet voor de particulier bestemd is, en connecties toelaat via een leased line van 10Mbit/s tot 1000Mbit/s.
Prijzen hiervoor zijn op deze pagina http://www.belnet.be/en/index2.php?upnr=170 terug te vinden. (beetje down scrollen)

Mijne maat heeft ook een webhostingbedrijf, met servers in Diegem, en all the works. Hij heeft mij ooit is verteld hoeveel het kostte per Mbit om te mogen connecteren aan de backbone.
Of hoe als hij met Telenet “partnert” alle trafiek binnen Telenet gratis is, maar van zodra er trafiek naar Belgacom gaat is het betalen. Omgekeerd van hetzelfde.
Als hij terug is van verlof, zal ik hem eens grondig uithoren.

Mijne maat heeft ook een webhostingbedrijf, met servers in Diegem, en all the works. Hij heeft mij ooit is verteld hoeveel het kostte per Mbit om te mogen connecteren aan de backbone.
Of hoe als hij met Telenet “partnert” alle trafiek binnen Telenet gratis is, maar van zodra er trafiek naar Belgacom gaat is het betalen. Omgekeerd van hetzelfde.
Als hij terug is van verlof, zal ik hem eens grondig uithoren.

Comments are closed.