Categories
Second Life

The thing about Second life

Ik ga niet verder gaan op wat de media zou moeten doen met Second Life, maar hetgeen me wel stoort is dat het telkens in the end over geld gaat. En dat is jammer want er is zoveel meer aan. Michel, je noemt het basic, maar de mogelijkheden van bouwen, ontwerpen en scripten gaat toch verder dan je standaard walk-around wereldje. Toegegeven, ik zit er ook nog amper op. Ik bekijk Second Life eerder als een interessante biotoop waar je als wetenschapper vaststelt wat erin gebeurt en groeit. En daarin heeft Ine uiteraard gelijk als ze zegt dat wij eigenlijk niet de juiste personen zijn om bij te komen kloppen.

Maar dat het een interessante wereld is kan ik niet ontkennen. En ja, zelfs de economie heeft zijn interessante punten, maar god wat ben ik het beu dat dat de enige focus in onze media lijkt te zijn. Wiihaa, Anshe is miljonair. Dat is er dan 1 op de… hoeveel gebruikers? Nee, focus op de mogelijkheden die realistisch zijn en op de aspecten die het “ding” leuk maken. De meeste gebruikers halen er amper het geld uit dat ze er zelf hebben ingestoken.

12 replies on “The thing about Second life”

Wat *mij* betreft, heeft het er ook mee te maken dat ik zoveel van die dingen die daar mogeijk zijn, ook al elders doe: bouwen, ontwerpen en scripten doe ik al op tig andere manieren, en ommuniceren, interageren en mensen leren kennen idem.

Mijn vraag is eignelijk waarom ik het een beetje “by proxy” zou doen als ik “the real thing” al heb. :)

ik kies ook the real thing… al moet het gezegd, er zijn een paar toffe initiatieven en education in second life zou wel es goed kunnen werken. net als die gentse fabrikant die loopbanden voor kinderen maakt. die gastjes lopen daar blijkbaar echt op als hen dat vooruit brengt in het begeleidende computerspelletje…

Wat *mij* betreft, heeft het er ook mee te maken dat ik zoveel van die dingen die daar mogeijk zijn, ook al elders doe: bouwen, ontwerpen en scripten doe ik al op tig andere manieren, en ommuniceren, interageren en mensen leren kennen idem.

Mijn vraag is eignelijk waarom ik het een beetje “by proxy” zou doen als ik “the real thing” al heb. :)

ik kies ook the real thing… al moet het gezegd, er zijn een paar toffe initiatieven en education in second life zou wel es goed kunnen werken. net als die gentse fabrikant die loopbanden voor kinderen maakt. die gastjes lopen daar blijkbaar echt op als hen dat vooruit brengt in het begeleidende computerspelletje…

is toch mooi meegenomen om er geld mee te verdienen? iemand die ik ken op sl verdient er ook 250 dollar meer per maand , ok is niet zoveel als anche maar het is toch mooi meegenomen. ( enkel door meubelen te ontwerpen , huizen te bouwen en in de winter zelfs kerstbomen te verkopen :D )

toch even bevestigen dat de media idd enkel kijkt naar het economische aspect van second life. Geld is heb je niet nodig om een goed leven te kunnen hebben op sl. Ik ‘speel’ zelf second life en bewonder soms hoe deze wereld in elkaar zit, de mogelijkheden zijn idd onbegrenst.

is toch mooi meegenomen om er geld mee te verdienen? iemand die ik ken op sl verdient er ook 250 dollar meer per maand , ok is niet zoveel als anche maar het is toch mooi meegenomen. ( enkel door meubelen te ontwerpen , huizen te bouwen en in de winter zelfs kerstbomen te verkopen :D )

toch even bevestigen dat de media idd enkel kijkt naar het economische aspect van second life. Geld is heb je niet nodig om een goed leven te kunnen hebben op sl. Ik 'speel' zelf second life en bewonder soms hoe deze wereld in elkaar zit, de mogelijkheden zijn idd onbegrenst.

Comments are closed.