Categories
Tech/Science

Mac

Ik wil Mac OS X proberen. Yup, ik wil nu eens echt Windows XP en/of Vista naast Mac OS X kunnen leggen. Windows ken ik nu al meer dan voldoende, het is tijd voor de andere eens te bekijken en ze tov elkaar af te wegen. Maar gaan investeren in een macbook vind ik toch iets te ver gaan. Althans om te proberen. Als ik overtuigd ben investeer ik er graag in.
Dus als iemand mij een maandje zijn of haar MacBook wil lenen mag dat altijd (grin). Of als er andere mogelijkheden zijn waarmee ik eens een maandje met dat OS van Apple kan spelen, laat ze dan weten maar ik wil ze kunnen vergelijken.

10 replies on “Mac”

ik speel met hetzelfde idee…
switching is expensive though

ik denk dat ik volgende keer dat een aankoop aan de orde is voor een Macbook ga… hopelijk nog niet te snel zodat ik eerst wat kan sparen

Volgens de onderstaande link zou het mogelijk moeten zijn met wat configuratie en de juiste hardware om de nieuwe MacOS voor Intel te kunnen draaien in VM!
Iemand zin om te proberen? Ik zal eens horen bij mijn appartement genoot, die heeft net van unief een nieuwe MacBook Pro gekregen om mee te spelen, misschien kan ik op mijne Windows eens proberen om dat spel aan de praat te krijgen… Ik heb wel een AMD, dus ik weet niet of dat zal pakken…
http://tweakers.net/nieuws/46028/Mac-OS-op-pc-door-virtualisatiesoftware-bewust-afgeremd.html

@Dikkie: Ubuntu is wel leuk, probeer zeker een live CD. Dat is Ubuntu op zijn Knoppix… CD erin, booten…. et voila!

Ik heb Windows al een paar jaar geleden buiten gesmeten en draai nu enkel nog Ubuntu op mijn laptop. Om toch nog te kunnen werken met enkele Windows-based applicaties, heb ik VMWare met WinXP geinstalleerd. Tot nu toe ben ik heel te tevreden over Ubuntu :-). De volgende release die binnen een paar maanden uit komt, zou by default compiz of berly bevatten voor de mensen die kicken op oogsnoep ;-)
Om toch on-topic te blijven: Ik zit ook al een paar weken te dromen van die macbook pro. Dat gaat waarschijnlijk de volgende aankoop worden, maar ik zou nog ff wachten tot hun nieuw OS Leopard uitkomt.

Gewoon kopen. Ge weet dat ge het niet wilt vergelijken. Ge wilt het proberen/hebben. Ge weet dat ge het fantastisch gaat vinden. Ge zoekt enkel nog uitvluchten. Ontkenning is de eerst fase. :P

Conclusie: switch! *lol*

@Dikkie: Ubuntu is alvast mijn OS naar keuze. Je kan als je wil ook installeren van de LiveCD van 6.06 en hoger. Vind het alleen vervelend dat de Flash versie nog maar 7 is voor Linux. Dit is op te lossen door Wine te gebuiken, maar dat vind ik persoonlijk te veel moeite voor iets waar ik eigelijk geen tijd in zou mogen steken :P

PS: Ubuntu CD’s zijn gratis te bekomen, heb je er nog een mooi hoesje bij ook nog ;)

Comments are closed.