Categories
Actueel

I want to be a Community Evangelist

James Lim zegt dat een Community Evangelist aanwerven misschien wel een van de beste stappen is dat een bedrijf nu kan doen. Well,voor zo’n job mogen ze mij altijd contacteren ;)
Volgens James Lim:

This is how fast (agile if you will) the world is changing. There is a person that you need to hire today into your company, but there is no real title for them. You can??t find a them under a category under Monster.com. In fact, it??s amazing to say, but the most talented person out there for the job may not even know that they are the perfect candidate. What I??m speaking of is a Community Evangelist or Community Manager (again, there are all sorts of titles. At Microsoft, they call them Community Program Managers). For simplicity, I??ll stick to the title, Community Evangelist for this title since I think that it??s most appropriate being that the job is one that requires a great deal of faith, belief, and passion against the odds of encouraging people to change the way they communicate with others.

Het doet me ook wat denken aan wat Bart te vertellen had op Barcamp, enkel hij zag het eerder als een soort consultant, of een bedrijf dat je kan huren om zulke dingen te doen. Ik denk dat iemand in het bedrijf hebben beter is dan beroep te doen op een externe partij, hoewel ik eerlijk moet toegeven dat er twijfel is. Het lijkt me het best dat je zo veel mogelijk feeling hebt met het bedrijf om de juiste sfeer naar buiten te kunnen brengen, maar anderzijds kan ik me goed voorstellen dat bij sommige bedrijven de sfeer juist eerst intern nog gecreëerd moet worden. En dan zitten we op een veel breder vlak, waardoor ik de term “Community Evangelist” vrij goed gekozen vind.

8 replies on “I want to be a Community Evangelist”

Evangelist. Damn! Ik ben voorlopig enkel een community manager. Ze zoeken er trouwens een bij These Days als ik mij niet vergis.

Als je meent wat je zegt, dan heb je al gesolliciteerd. (mail Corneelisonline, minorissues of druppels)

Evangelist. Damn! Ik ben voorlopig enkel een community manager. Ze zoeken er trouwens een bij These Days als ik mij niet vergis.

Als je meent wat je zegt, dan heb je al gesolliciteerd. (mail Corneelisonline, minorissues of druppels)

Motiveer uzelf. Omdat het een agency is en je rechtstreeks voor een bedrijf wil werken? Waarom niet TheseDays, horen bij de top in België op dat vlak.

Lees je vorige comment en daarna mijn reactie nog eens. Moest je het nog niet tussen de regels kunnen lezen, dan zal ik het ten gepaste tijde wel uit de doeken doen.

Ik heb helemaal niets tegen TheseDays, hoewel ze mij wel mochten selecteren voor de Nokia reclame :p

Motiveer uzelf. Omdat het een agency is en je rechtstreeks voor een bedrijf wil werken? Waarom niet TheseDays, horen bij de top in België op dat vlak.

Lees je vorige comment en daarna mijn reactie nog eens. Moest je het nog niet tussen de regels kunnen lezen, dan zal ik het ten gepaste tijde wel uit de doeken doen.

Ik heb helemaal niets tegen TheseDays, hoewel ze mij wel mochten selecteren voor de Nokia reclame :p

Comments are closed.