Categories
Actueel

Proces Hans Van Themsche

Mediacircus in Antwerpen. Teveel circus. Ik weet niet wat de mensen nu van dit proces verwachten, maar ik heb het gevoel dat er een beetje te veel verwachtingen zijn. Want wat gaat er nu uit dit proces komen? Willen we weten waarom hij het gedaan heeft? De jongen is doorgedraaid en heeft volgens mij toch al duidelijk gemaakt waarom hij het deed. We weten dus eigenlijk alles al, maar de aandacht die hier mee gepaard gaat blijkt om meer te vragen, wat een teleurstelling met zich zal meebrengen.
Maar nee, de racistische motieven laten blijken dat het een bezwarende omstandigheid is. Alsof het neerschieten van mensen met een andere huidskleur erger is dan het neerknallen van een blanke.

Ging het hier niet om de gelijkheid van mensen? Moord is moord in mijn boekje. Ik ben waarschijnlijk de rode draad ergens kwijtgeraakt, I dunno…

8 replies on “Proces Hans Van Themsche”

ik vind dat u groot gelijk heeft;ik denk dat deze jongen als een monster wordt afgeschilderd maar dat hij eerder een voortbrengesel is van onze rotte maatschappij; ik denk niet dat hij intriest slecht is maar dat hij een moment heeft gehad dat hij de zin van het leven niet meer inzag en dat hij handelde uit een momentopname

ik vind dat u groot gelijk heeft;ik denk dat deze jongen als een monster wordt afgeschilderd maar dat hij eerder een voortbrengesel is van onze rotte maatschappij; ik denk niet dat hij intriest slecht is maar dat hij een moment heeft gehad dat hij de zin van het leven niet meer inzag en dat hij handelde uit een momentopname

Voorzichtig!!

Ok, iemand met een huidskleur neerschieten is inderdaad niet erger dan een blanke neerschieten, behalve als de huidskleur de reden is van het neerschieten (daar is de rode draad die je zocht!).

En frank, deze jongen gewoon een voortbrengsel noemen van de rotte maatschappij is te gemakkelijk. We leven allemaal in deze rotte maatschappij, dus dat is geen excuus. Als je mensen zonder reden gaat neerknallen, dan ben je een monster.

Voorzichtig!!

Ok, iemand met een huidskleur neerschieten is inderdaad niet erger dan een blanke neerschieten, behalve als de huidskleur de reden is van het neerschieten (daar is de rode draad die je zocht!).

En frank, deze jongen gewoon een voortbrengsel noemen van de rotte maatschappij is te gemakkelijk. We leven allemaal in deze rotte maatschappij, dus dat is geen excuus. Als je mensen zonder reden gaat neerknallen, dan ben je een monster.

@Maajkel: Ik ben het eens als je zegt dat de schuld op de maatschappij leggen te gemakkelijk is.
Over de racistische motivatie begrijp ik wel waarom het bezwarend is, maar ik zit met een dubieus gevoel hierover dat het uiteindelijk een verkeerd signaal zal brengen. Er ligt te veel focus op.

@Maajkel: Ik ben het eens als je zegt dat de schuld op de maatschappij leggen te gemakkelijk is.
Over de racistische motivatie begrijp ik wel waarom het bezwarend is, maar ik zit met een dubieus gevoel hierover dat het uiteindelijk een verkeerd signaal zal brengen. Er ligt te veel focus op.

Comments are closed.