Categories
Film Lifelog muziek

Sound Of Music

Soms komt men dingen te weten die nogal wat in het leven veranderen. Dingen die vanzelfsprekend waren, blijken een illusie te zijn en je wordt met je voeten, nee, met je gezicht tegen de grond getimmerd. Zeker als deze dingen waarden zijn die stammen uit in je kindertijd, kan dit voor pijnlijke momenten zorgen. De wortels zitten zo diep. U kan zich dus wel inbeelden dat het volgende mij toch wel in enige trauma achterlaat.

Na de vorige post, begon ik terug te denken aan een ander liedje waar een “moutain” in voorkomt: Climb Ev’ry Mountain, uit een van de beste musicals aller tijden: The Sound Of Music. Ja, deze film speelde een grote rol in mijn kindertijd, samen met Merlina, Sesam Straat, Silence Of The Lambs, Dirty Dancing (ik heb een jongere zus, geweldige meid trouwens) en Knight Rider. En ja, dat bepaald liedje was voor mij een van de kippenvel momenten uit deze film (Vraag me niet waarom, het is gewoon zo) (en kijk zo niet naar mij!).
Toen ik begon rond te zoeken naar dit fragment, dat je tevens in vrij slechte kwaliteit wel kan terugvinden, kwam ik op een ander filmpje:

Wait, what? Christopher Plummer zingt niet zelf in die film? Een kleine ontgoocheling. Maar wat zie ik plots in de comments iets verder?

Comment from hell

Haha, no way rustyoo2006. Met alle chinezen ma… What?

…Peggy Wood, who played Mother Abbess and received an Academy Award nomination for Best Supporting Actress for this movie, was dubbed by Margery McKay after she found that she couldn’t handle the high registers of Climb Ev’ry Mountain. …

What the hell? En er zijn er nog he! Het heeft zijn eigen friggin’ hoofdstuk, zo erg is het met die film!

Ik denk niet dat ik kan omschrijven wat ik hier meemaak.
Eerst sinterklaas en nu dit?