Categories
Games

Bioshock vs Halo 3

Op Gamepro.com zetten Halo 3 en Bioshock tegen elkaar om te zien welke van de twee kandidaten voor de titel Game-Of-The-Year nu eigenlijk het beste uit de test komt.

Story
GamePro geeft het aan Bioshock en dat is zeer terecht. Dit spel heeft me enorm in zijn grip en het blijft maar verrassingen regenen. De sfeer en de zorg die er in het verhaal en de manier waarop het gebracht is steekt, is vrijwel ongekend in mijn ogen. Natuurlijk heeft Halo 3 ook een enorm sterk verhaal, maar als we instantie 3 op zich bezien zitten we maar met een stukje, en het gaat hier om de waar die je krijgt voor het geld voor deze editie alleen. Halo 3 zal ook ferm tegenslagen voor zij die niet mee zijn met de hele verhaallijn imho.

Graphics & Sound
Beide voor Bioshock, maar er wordt vermeld dat het om een close-call gaat. Ik ben het ook hier volledig eens. Het is namelijk zo dat ik bij beide games soms enorm onder de indruk ben, maar soms ook even mijn wenkbrouwen frons. Alex Albrecht zei het eigenlijk het beste in de Diggnation episode in London: de ene keer sta je een gebouw of een landschap te bewonderen, de andere keer denk je dat de struiken toch wel sterk op die van Halo 2 lijken en dus niet echt passen in het spel.
Al bij al ga ik ook voor Bioshock. Ze gebruiken de Unreal engine en dat doen ze goed.
Op sound is het inderdaad zo dat Halo 3 een prachtige themesong heeft, maar Bioshock… dang, they’ve got Sinatra!

Arsenal
Ik opteer voor een gelijkspel. De plasmids is echt wel een sterk punt van Bioshock. Toegegeven, de wapens in Halo 3 zijn talrijk en zeer gelikt, maar voor mij niet superieur aan Bioshock, nope.

Controls
Laat het me kort samenvatten: de jumpbutton staat beter bij Halo 3 ;)

Single-Player
Overduidelijk, geen wedstrijd hier: Bioshock wint. In het aantal uren dat je aan de game zal zitten alleen al. Zonder vervelen! Voor Halo 3 is het eigenlijk bedroevend. Maar…

Multiplayer
… hier wint Halo 3 dan weer. Toegegeven, Bioshock heeft geen multiplayer dus de overwinning was gemakkelijk, maar zelfs in vergelijking met andere populaire multiplayers is Halo 3 een enorm sterke nieuwkomer. Enorm.

Innovation
Gelijkstand nog maar eens. En ook hier is het weer de single-player/multiplayer die het hem doet, want Halo 3 haalt het op zijn zeer innoverende dingen als Forge waar Bioshock het heeft van de combo’s die je met plasmids en wapens kan doen, interactie met omgeving, hacken van toestellen en invloed van beslissingen die je maakt tijdens het spel (hoewel dit laatste nog wel iets beter kon worden uitgespeeld denk ik).

Replayability
Halo 3, raad maar eens waarom ;)

Besluit
Gamepro geeft het aan Halo 3, en heeft dat te danken aan zijn multiplayer. Ikzelf geef het aan Bioshock, omdat ik nu eenmaal enorm veel belang hecht aan verhaal en de uitwerking ervan. In the end komt het dus neer op de vraag of je een single-player bent of een multiplayer.

2 replies on “Bioshock vs Halo 3”

Comments are closed.